De beste songs en albums van 2010 volgens 3voor12 Rotterdam en Drechtsteden

2010 was een goed muzikaal jaar

Tekst: Linda Wimmenhove ,

Deze week wordt bekend welke artiest of band de Song van 2010 heeft gemaakt. Stemmen kan nog tot en met morgenochtend. Vorig jaar ging Kyteman met de Lowlandsversie van ‘Sorry’ met de eer strijken. Dit jaar zijn wederom tweehonderd songs in de race voor het winnen van deze eervolle prijs.

2010 was een goed muzikaal jaar

Deze week wordt bekend welke artiest of band de Song van 2010 heeft gemaakt. Stemmen kan nog tot en met morgenochtend via stemmen.3voor12.nl/3voor12/: Vorig jaar ging Kyteman met de Lowlandsversie van ‘Sorry’ met de eer strijken. Dit jaar zijn wederom tweehonderd songs in de race voor het winnen van deze eervolle prijs.

De redactieleden, fotografen en recensenten van 3voor12 Rotterdam en Drechtsteden hebben laten weten wat volgens hen de mooiste song en het beste album van het afgelopen jaar is geweest. Er kwamen een hele hoop mooie lijstjes voorbij. Dat kon ook bijna niet anders, want 2010 is een goed muzikaal jaar geweest.

Na het optellen van alle stemmen kan geconcludeerd worden dat volgens 3voor12/Rotterdam en Drechtsteden dit de mooiste songs en albums van 2010 zijn:

Songs:
1.    Moss – I Apologise (Dear Simon)
2.    Balthazar – Fifteen Floors
3.    Local Natives – Airplanes
4.    Jack Parow – Cooler As Ekke
5.    Ou Est Le Swimming Pool – Dance The Way I Feel

Albums:
1.    The Black Keys – Brothers
2.    Arcade Fire – The Suburbs
3.    Foals – Total Life Forever
4.    Tim Knol – Tim Knol
5.    Local Natives – Gorilla Manor
6.    Balthazar – Applause

Daarnaast hebben wij een aantal acts uit Rotterdam en Drechtsteden geselecteerd die jullie in 2011 goed in de gaten moeten houden, omdat wij verwachten dat zij mooie dingen gaan doen: Cosmic Carnival, Goslink, The Death Letters, S as in Assasins, Boring Pop, My Corduroy Life, That Band From Holland, Boom Boom du Terre en Meet The Storm.