Surfer Blood geeft Rotown voorproefje van festivalzomer Surfer Blood geeft Rotown voorproefje van festivalzomer

Jonge band weet uiteindelijk te overtuigen

, Tekst: Linda Wimmenhove Fotos: Frank van 't Hof

Surfer Blood geeft Rotown voorproefje van festivalzomer

Jonge band weet uiteindelijk te overtuigen

Tekst: Linda Wimmenhove Fotos: Frank van 't Hof ,

Surfer Blood is een jonge band afkomstig uit West Palm Beach Florida. De band heeft dit jaar het album 'Astro Coast' uitgebracht. Deze zomer tourt de band door Europa en dit weekend doen de mannen ook Lowlands aan. Rotown kreeg alvast een voorproefje te zien.

Jonge band weet uiteindelijk te overtuigen

Surfer Blood is een jonge band afkomstig uit West Palm Beach Florida. De band heeft dit jaar het album 'Astro Coast' uitgebracht. Deze zomer tourt Surfer Blood door Europa en doen daarbij ook verschillende festivals als Pukkelpop, Leeds Reading en Lowlands aan. Rotown kreeg alvast een voorproefje te zien.

Als Surfer Blood het podium betreedt valt het op dat deze jongens nog erg jong zijn. Zanger John Paul Pitts lijkt zo van zijn kamer op de campus het podium te zijn opgestapt. Bij de eerste nummers oogt de band nog wat onwennig. De zang is niet helemaal zuiver en het publiek staat naar een ietwat statische band te kijken. De  uitzondering is de toetsenist/percussionist die meteen vanaf het begin lekker in de set zit.

De band lijkt tijdens het optreden meer plezier in het optreden te krijgen en de enthousiaste reacties van het publiek zullen hier zeker bij geholpen hebben. Naarmate de band langer p het podium staat, wordt het aangenamer om naar ze te kijken en luisteren. De zang wordt zuiverder en er straalt meer zelfvertrouwen van de bandleden af.

De zonnige achtergrond van de band is bij een aantal songs terug te horen. Aan hitje 'Swim (till you reach the end)' wordt een swingend ritme toegevoegd en ook in 'Twin Peaks' is duidelijk een surfsound te herkennen. Toch is Surfer Blood geen vrolijke band, zoals bijvoorbeeld Vampire Weekend. De muziek heeft een donkere ondertoon en geeft de songs een zekere gelaagdheid.

De stem van John is live opvallend krachtiger dan op het album en ook muzikaal weet de band meer uit de songs te halen.

Na die kwartier verlaat Surfer Blood het podium. Een roadie moet alle nagalmende instrumenten uitschakelen. Het duurt echter niet lang voordat de band terug komt voor een korte toegift. 'Slow Jabroni' is één van deze nummers. Dit liedje begint traag om aan het einde tot een heftige climax te komen.

De muziek van Surfer Blood is niet origineel. Verschillende invloeden zijn herkenbaar, maar dit is nergens storend. Surfer Blood heeft van al deze invloeden een eigen geluid weten te maken. Als de mannen veel blijven spelen, dan komt het met die performance ook wel goed. Of ze klaar zijn voor het grote werk,is nog maar de vraag. Dit weekend zullen we daar achter komen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam