Club3VOOR12/Rotterdam introduceert: The Cosmic Carnival Club3VOOR12/Rotterdam introduceert: The Cosmic Carnival

Donderdag 9 september in Rotown

, Tekst: Marin van Campen

Club3VOOR12/Rotterdam introduceert: The Cosmic Carnival

Donderdag 9 september in Rotown

Tekst: Marin van Campen ,

Na twee geweldige zomeredities gaat Club3VOOR12/Rotterdam verder in Rotown met haar reguliere clubavonden. Op donderdag 9 september staan Roufaida & Pluck en The Cosmic Carnival op het podium. Laatstgenoemde heeft lang niet in eigen stad opgetreden. Daarom stelt 3VOOR12/Rotterdam The Cosmic Carnival even opnieuw voor. Voorman/zanger/gitarist Nick Schuit en gitarist/trompettist/zanger Frank Schalkwijk voeren het woord.

Donderdag 9 september in Rotown

Na twee geweldige zomeredities gaat Club3VOOR12/Rotterdam verder in Rotown met haar reguliere clubavonden. Op donderdag 9 september staan Roufaida & Pluck en The Cosmic Carnival op het podium. Laatstgenoemde heeft lang niet in eigen stad opgetreden. Daarom stelt 3VOOR12/Rotterdam The Cosmic Carnival even opnieuw voor. Voorman/zanger/gitarist Nick Schuit en gitarist/trompettist/zanger Frank Schalkwijk voeren het woord.

Stel jullie zelf eens voor!

Nick: “Wij zijn The Cosmic Carnival uit Rotterdam, vier van ons wonen op Zuid, de gitarist komt uit Leiden en de drummer uit Amsterdam. Laatstgenoemden zijn dan ook beiden voor Ajax, wat natuurlijk erg vervelend is. Daarbij komt kijken, dat Martin Jol, de huidige coach van 020, ook nog eens familie van me is, wat het allemaal extra moeilijk maakt. Gewoon voetbal kijken is er niet meer bij tegenwoordig.”

Frank: “Moet het nu meteen weer over voetbal gaan? We speelden afgelopen zaterdag in Paradiso. Grote zaal, zeer indrukwekkend om daar te mogen spelen. Al was het geen eigen show maar een optreden in het kader van de Uitmarkt.”

Nick: “En dus hadden we ook geen soundcheck, maar dat maakt niet uit, het was Paradiso! Het wordt wel tijd voor een eigen geluidsman, met ons instrumentarium en vierstemmige zang. Daar kunnen we nog veel mee winnen, maar het is ook een kwestie van geld. Alles op zijn tijd. Maar geluidstechnici die ons willen helpen bij een paar shows, zijn meer dan welkom!”

Wat voor muziek kunnen we van jullie verwachten?

Frank: “Momenteel nemen we in onze oefenruimte in Waddinxveen demo’s op voor een in 2011 te verschijnen eerste album. We laten ons daarbij inspireren door een breed scala aan artiesten, en voegen er een groot deel Cosmic Carnival aan toe.”

Nick: “Dat betekent dat het moet grooven, dat er veel gezongen wordt, met z’n allen. Dat het soms opzwepend kan zijn, maar af en toe ook heel dromerig. En het moet ‘echt’ klinken, met zo min mogelijk electronica. Wij houden daarom van oude instrumenten, omdat ze er mooier uitzien en levendiger klinken, zelfs als ze al behoorlijk versleten zijn. Vergelijk een Rhodes geluid uit een dure synthesizer en dat uit een kapotte Rhodes Mark I. De laatste klinkt altijd beter.”

Frank: “Gerben (van Etten, toetsenist van The Cosmic Carnival, MvC) komt vaak met de ideeën voor een nummer. Hij laat zich daarbij inspireren door helden uit het verleden, zoals Brian Wilson en The Beatles, maar ook door nieuwere bands die we erg kunnen waarderen. Belle & Sebastian en The Bees bijvoorbeeld.”

Nick: “Als je het zo zegt, lijkt het net alsof Gerben alleen cd’s koopt van artiesten die beginnen met een B! Je vergat Bruce Springsteen trouwens. En The Band!”

Frank: “Ah, vandaar! Dan wordt het tijd dat ik hem eens kennis laat maken met de L van Little Feat!”

Nick: “Voor wie het nog niet wist: Frank is van fan van Lowell George.”

Wat zijn jullie toekomstplannen?

Nick: “Voorlopig hebben we bergen optredens op het programma, waarbij we live wat nieuw werk willen laten debuteren. We kregen vorig jaar het advies om kilometers te gaan maken. Nou, dat hebben we gedaan. Dit jaar halen we de 75 optredens, van Paradiso tot in Casablanca. Het jaar na de Grote Prijs overwinning is daarmee nu al helemaal geslaagd.”

Frank: “Allereerst doen we een hoop gigs tijdens de Popronde, voornamelijk in cafés, maar bijvoorbeeld ook in Vera in Groningen. Daar kijken we nu al naar uit. We spelen ongeveer in ieder hoekje van Nederland, op de Waddeneilanden na. Helaas, maar dat maken we later wel goed!”

Nick: “En begin volgend jaar is er de theatertour van de Grote Prijs Van Nederland. Daarmee touren we samen met Eefje, Fabiana Dammers en Lee Mason door het hele land.”

Frank: “The Cosmic Carnival live in De Kleine Komedie, Amsterdam. Dat is toch wel erg mooi!”

Nick: “En daarna hopen we, nog voor de zomer, met een geweldige plaat te komen. De liedjes zijn bijna af en daarmee gaan we op zoek naar een label. We willen het goed aanpakken, het zou namelijk zonde zijn om met het materiaal dat we hebben slordig om te springen. Het mag dus wat tijd kosten. We zullen er helemaal voor gaan de komende tijd, te beginnen in Rotown!”

The Cosmic Carnival speelt donderdag 9 september op Club3VOOR12/Rotterdam in Rotown. Entree is GRATIS!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam