Wallis Bird is dansbaar en grappig in Rotown Wallis Bird is dansbaar en grappig in Rotown

“I’m very famous and hilarious”

, Tekst: Kim Raven

Wallis Bird is dansbaar en grappig in Rotown

“I’m very famous and hilarious”

Tekst: Kim Raven ,

Wallis Bird is een blond meisje in een linnenbroek op versleten allstars gympies met een band die alle instrumenten die er bestaan kunnen bespelen, van de blokfluit, basgitaar tot een klokkenspel. Dit jaar is haar tweede album “New Boots” uitgebracht. Nadat ze twee jaar heeft getourd met haar eerste album “Spoons”, is het nu de de beurt aan Nederland om kennis te maken met de nieuwe songs.

“I’m very famous and hilarious”

Wallis Bird is een blond meisje in een linnenbroek op versleten allstars gympies met een band die alle instrumenten die er bestaan kunnen bespelen, van de blokfluit, basgitaar tot een klokkenspel. Dit jaar is haar tweede album “New Boots” uitgebracht. Nadat ze twee jaar heeft getourd met haar eerste album “Spoons”, is het nu de de beurt aan Nederland om kennis te maken met de nieuwe songs. De band maakt volgens hun Myspace ‘alternative/pop/acoustic’. De muziek past inderdaad prima binnen deze drie hokjes, behalve dat pop wellicht beter vervangen kan worden voor poprock.

Wallis praat veel met het publiek, en maakt vooral veel grapjes, over dat ze zo beroemd is en over hoe ze haar stuitje brak toen ze van de trap stuiterde. Het publiek krijgt ze op die manier ook bij al haar liedjes goed mee, ook al kent het grootste gedeelte van de mensen de teksten nog niet. De interactie en de energie die van de muzikanten afstraalt is heel mooi om te zien. Het hele geheel oogt wel een beetje hippie, maar ook dat heeft wel iets.

Helaas is de zang niet altijd goed te verstaan, wel bij de akoestische en de meer ingetogen liedjes. Maar zodra de bassgitaar en de drums wat heftiger worden is de zang minder goed verstaanbaar. De dansjes van de 26-jarige Wallis Bird zijn in ieder geval een goede afleiding, van de wat mindere zangkwaliteiten bij die nummers.

Al met al was het een mooi en energiek optreden, Wallis Bird verdient het om naar geluisterd en op gedanst te worden. Ze tourt nog een tijdje door Europa, dus er is een grote kans dat we nog veel van deze zangeres gaan horen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam