TV Buddhas zorgen voor waardige opening van Motel Mozaïque in Rotown TV Buddhas zorgen voor waardige opening van Motel Mozaïque in Rotown

Energiek duo zorgt voor echte rock 'n roll

, Tekst: Francis Pronk

TV Buddhas zorgen voor waardige opening van Motel Mozaïque in Rotown

Energiek duo zorgt voor echte rock 'n roll

Tekst: Francis Pronk ,

Donderdag 8 april vond de opening van alweer de tiende editie van Motel Mozaïque plaats in hartje Rotterdam. In Rotown konden de bezoekers gratis het optreden van de band TV Buddhas bijwonen.

Energiek duo zorgt voor echte rock 'n roll

Donderdag 8 april vond de opening van alweer de tiende editie van Motel Mozaïque plaats in hartje Rotterdam. In Rotown konden de bezoekers gratis het optreden van de band TV Buddhas bijwonen.
In een goed gevulde Rotown opent deze band (afkomstig uit Tel Aviv, Israël) met het nummer ‘Let Me Sleep’. Achter het minuskule drumstel neemt een meisje met krullend haar plaats, die hartstikke veel energie blijkt te hebben. Ze slaat op het drumstel alsof het niets is. Prachtig om deze energieke meid te zien spelen, erg verrassend.

Gitarist Uri Triest, gehuld in houthakkersblouse en chique schoenen, schudt gitaarsolo’s uit zijn houthakkersmouw en broer/zanger Mickey Triest gaat een aantal keer op zijn knieën om zijn gitaarsolo’s te laten horen aan het publiek. Zelf met de gitaar op zijn nek weet hij mooie klanken uit het instrument te halen. De zanger maakt er een spectaculaire show van.
Er komt een ‘happy song’ voorbij, een ‘low song’ (bij dit nummer moet de microfoonstandaard naar beneden, want de zanger wil het ‘low’ zingen’). Dan volgt een ‘love song’, ‘dark song’, een ‘slow song’ gevolgt door een ‘fast song’. Zelfs the Ramones komen even voorbij. Erg variërend dus.

Minpuntje: De zanger spuugt tijdens het zingen, wel per ongeluk, de dames op de eerste rij regelmatig. Dus de volgende keer een bril met ruitenwissers, een plu of een regenjack mee naar TV Buddhas?!

De 3-koppige band heeft een harde afsluiter voor het publiek in petto. “This song is gonna be a hit”, deelt de zanger mee. Met het nummer ‘Fun Girls’ is het optreden echt ten einde. De sfeer zit er goed in bij het publiek, want er wordt zelfs na de toegift nog “we want more” geroepen. Hopelijk komt de band snel weer naar Nederland voor meer. In ieder geval hebben ze nu een mooie aftrap van Motel Mozaïque gegeven. Rotown rockte weer! Bravo!

Motel Mozaïque  is van 8 tot 11 april.  Meer info: www.motelmozaique.nl

Ook zijn er op vrijdag en zaterdag bandjes te bewonderen op het 3Voor12 Podium op het Schouwburgplein. Deze optredens kan je gratis bij wonen, grijp deze kans!

Vrijdag, vanaf 16.15 uur, tot 20.30
Mumford and Sons
Admiral Freebee
Fool's Gold
Lonelady

Zaterdag, vanaf 12.30, tot 20.00
Fink
Fuck Buttons
D.M Stith
Benni Hemm Hemm

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam