Shirma Rouse treedt op de voorgrond met 'Chocolate Coated Dreams' Shirma Rouse treedt op de voorgrond met 'Chocolate Coated Dreams'

Rotterdamse zangeres laat horen dat ze het prima alleen kan

, Tekst: Linda Wimmenhove

Shirma Rouse treedt op de voorgrond met 'Chocolate Coated Dreams'

Rotterdamse zangeres laat horen dat ze het prima alleen kan

Tekst: Linda Wimmenhove ,

De zangeres Shirma Rouse is geen nieuwkomer in de muziekwereld. Zij draait al heel wat jaren mee en er is een grote kans dat je haar al eens hebt gezien op een festival of in een grote concertzaal. Shirma heeft de afgelopen jaren als (achtergrond)zangeres meegezongen met Tasha’s World, Anouk, Wouter Hamel, Candy Dulfer, Intwine en Extince. Na jaren op de achtergrond te hebben gestaan is het hoog tijd voor een eigen album. ‘Chocolate Coated Dreams’ is het resultaat.

Rotterdamse zangeres laat horen dat ze het prima alleen kan

De zangeres Shirma Rouse is geen nieuwkomer in de muziekwereld. Zij draait al heel wat jaren mee en er is een grote kans dat je haar al eens hebt gezien op een festival of in een grote concertzaal. Shirma heeft de afgelopen jaren als (achtergrond)zangeres meegezongen met Tasha’s World, Anouk, Wouter Hamel, Candy Dulfer, Intwine en Extince.
Na jaren op de achtergrond te hebben gestaan is het hoog tijd voor een eigen album. ‘Chocolate Coated Dreams’ is het resultaat. Salle de Jonge en Bas van der Wal hebben meegeschreven aan de songs en meegeholpen met de opnames van het album.

Het is waarschijnlijk geen toeval dat het album in de lente wordt uitgebracht. Het album ademt namelijk de sfeer van de lente en zomer uit en is zeer geschikt om te draaien op lome zomeravonden. In het eerste nummer ‘My Baby’ wordt meteen de lijn uitgezet voor de rest van het album; funky grooves met een jazz-sausje. De blazers zijn duidelijk aanwezig en maken van de song een levendig geheel.

‘Gotta Be My Girl’ is een vrolijke dansbaar liedje, die het goed kan gaan doen op de radio. Aan de song ‘Chocolate Coated Dreams’ wordt door middel van gitaren een rauw randje toegevoegd, wat goed past bij de tekst en het album meer variatie geeft. ‘Little Lies’ doet denken aan Erykah Badu op Baduizm en ook aan Sade. Lekkere slome soul, maar nergens saai.

Pas bij track 8 wordt een rustmoment ingebouwd met ‘Thank You’. Bij dit nummer is goed te horen dat Shirma een ervaren zangeres is met een heldere en krachtige stem. Shirma is geboren op St. Eustatius, een Engelstalig eiland. Dit heeft er ongetwijfeld mede aan bijgedragen dat het Engels van de zangeres erg goed klinkt. Belangrijke boodschap van het album is: blijf jezelf, wat er ook gebeurd. Dit komt mooi tot uiting in 'Take Me As I Am'.

Shirma Rouse heeft een fijn album afgeleverd. De nummers zullen waarschijnlijk echt tot hun recht komen in een live setting met blazers en een prominente rol voor het Hammond orgel. Zondag 25 april wordt het album gepresenteerd op het Urban Culture podium in de Maassilo. Volgend jaar North Sea Jazz?


3voor12 Rotterdam mag 2x2 tickets weggeven voor de cd presentatie van ‘Chocolate Coated Dreams’ op 25 april in het Urban Culture Podium (Maassilo). Wil jij erbij zijn? Stuur dan uiterlijk vrijdag 23 april 10.00 uur een mail met je gegevens en in het onderwerp Shirma Rouse naar prijsvraag3voor12@gmail.com

 

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam