Motel Mozaïque onthult het ware gezicht van de stad aan de Maas Motel Mozaïque onthult het ware gezicht van de stad aan de Maas

Plaza Mozaïque laat Rotterdam van zijn zachte kant zien

, Tekst: Joey Schaasberg Foto's: Frank van 't Hof

Motel Mozaïque onthult het ware gezicht van de stad aan de Maas

Plaza Mozaïque laat Rotterdam van zijn zachte kant zien

Tekst: Joey Schaasberg Foto's: Frank van 't Hof ,

Ondanks het feit dat Rotterdam bekend staat om z'n creativiteit, mensen, originele kunstprojecten en cultuur, kent Rotterdam lang niet zo'n sterk popimago als de andere grote steden van de Randstad. Toch heeft de stad een uniek festival in z'n stadsgrenzen dat eigenlijk niet te missen is door ieder zelfrespecterend popliefhebber: Motel Mozaique. Wij waren erbij voor een sfeerverslag

Plaza Mozaïque laat Rotterdam van zijn zachte kant zien

Ondanks het feit dat Rotterdam bekend staat om z'n creativiteit, mensen, originele kunstprojecten en cultuur, kent Rotterdam lang niet zo'n sterk popimago als de andere grote steden van de Randstad. Maar ook al kent de stad aan de Maas geen massale stadsfestivals als Den Haag of Amsterdam, heeft Rotterdam toch een uniek festival in z'n stadsgrenzen dat eigenlijk niet te missen is door ieder zelfrespecterend popliefhebber. Motel Mozaique weet eigenwijze popmuziek te combineren met kunst en cultuurprojecten wat resulteert in een avontuurlijk popfestival dat net even wat anders is dan je gewend bent.


Het Schouwburgplein was voor deze gelegenheid omgevormd tot het Plaza Mozaique en vormde dit weekend de toegangspoort tot het festijn. Voordat de mensen uitwaaieren naar de verschillende locaties voor diverse muzikale huzarenstukjes, komen mensen hier samen om elkaar te ontmoeten, hun polsbandje te halen en elkaar op te warmen om op ontdekkingstocht te gaan. Er waren wisselende stands op het plein van kunstzinnige projecten gekozen rondom het thema van dit jaar, "Zacht Rotterdam". Zo waren er bijvoorbeeld de helden van Guerilla Gardening (onze eeuwige groene strijders), diverse aparte performances (3 trippende mensen in een glazen cabine) of het begin van een rondleiding door zacht Rotterdam door alleswetende Rotterdammers (zo leer je nog 's wat!). Maar, het meest opvallende object was natuurlijk de alheilige 3voor12 kathedraal, waar verschillende artiesten gratis voor- of naproefjes gaven van hun shows. Onder andere Fuck Buttons, Eagle Seagull en Fink gaven acte de presence. Fink, eén van de bekendste artiesten van MoMo, wist in ieder geval in korte tijd een warme en overtuigende sfeer neer te zetten die zeker naar meer smaakte.


Niet alleen festivalbezoekers lopen rond op het plein. Ook lopen er vele toevallige voorbijgangers die nog nooit van noisehelden als Fuck Buttons hebben gehoord, en enkel een kijkje nemen bij bijvoorbeeld de schattige schaapjes die zaterdagmiddag op het plein werden kaalgeschoren. Het is in ieder geval een fraai gezicht om te zien dat het dagelijks stadsleven zicht mengt met de mensen en activiteiten van een cultureel festival, en dit is dan ook zeker één van de punten wat Motel Mozaique zo'n uniek festival maakt. Als je daarna één van de locaties binnenstapt is het het thema die avond verder nauwelijks te zien. Maar dat maakt de meeste mensen niet uit: het publiek komt vooral voor een muzikale ontdekkingstocht, en daarvoor is het Schouwburgplein dit weekend zeker geslaagd.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam