The Toasters spelen op routine in Exit The Toasters spelen op routine in Exit

"Now join us at the bar and have a beer with us"

, Tekst: Arie de Kam Foto's: Willem de Kam

The Toasters spelen op routine in Exit

"Now join us at the bar and have a beer with us"

Tekst: Arie de Kam Foto's: Willem de Kam ,

The Toasters spelen een sterke setlist. Helaas oogt het allemaal wat routinematig. Aan het eind van het optreden ontstaat er een lekkere sfeer en wordt het publiek uitgenodigd voor een biertje aan de bar.

"Now join us at the bar and have a beer with us"

De Toasters waren weer in het land en deden de huiskamer-achtige Exit aan. Een sterke setlist met nummers van Skaboom! tot het recentere "One More Bullet" werden afgewerkt, met de nadruk op gewerkt, want de routine is er al stevig ingeslopen leek het. De bezetting bestond uit Robert Hingley, Andy Pearson, Jesse Hayes, aangevuld met een deel van de blazerssectie van Rotterdam Ska Jazz Foundation. Trombonist Arjen Bijleveld hoort sinds deze zomer bij de vaste band.
 
Om 21:00 gingen de deuren open, nog niet veel volk was gearriveerd maar naar mate de tijd vorderde druppelden er meer mensen binnen. Om omstreeks half elf kwamen ze het podium op en trapten meteen goed af met "2 Tone Army", gevolgd door "Shocker en I’m Running Right Through The World". De nummers werden goed strak maar routinematig gespeeld en het publiek reageerde enigszins mat richting Hingley en band. Herhaalde oproepen om dichterbij het podium te komen staan werden genegeerd.

Rustig aan kwam iedereen wat meer op gang en ontstond er een lekkere sfeer, af en toe een praatje tussen de nummers deed het goed. Toch bleef het enthousiasme uit en werden de rest van de nummers in een redelijk tempo doorgespeeld. "Weekend in L.A." en "Don’t Let The Bastards Grind You Down" sloten de show op gepaste wijze af.
“Now join us at the bar and have a beer with us” waren de laatste woorden van Hingley waarna de band zich naar de bar verschoof, alsof ze daarvoor gespeeld hadden.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam