Rotown: vertrouwd en vernieuwend! Rotown: vertrouwd en vernieuwend!

Programmeur Joey Ruchtie is een trots man

, Foto: Peter van Dijk Tekst: Marin van Campen

Rotown: vertrouwd en vernieuwend!

Programmeur Joey Ruchtie is een trots man

Foto: Peter van Dijk Tekst: Marin van Campen ,

Joey Ruchtie heeft een gaatje in zijn volle agenda gevonden om 3VOOR12 Rotterdam te vertellen over wat eenieder komend seizoen in Rotown kan verwachten. Een interview over trots, terugkomen, lokale releases, nieuwe namen en een verbouwing.

Programmeur Joey Ruchtie is een trots man

Joey Ruchtie heeft een gaatje in zijn volle agenda gevonden om 3VOOR12 Rotterdam te vertellen over wat eenieder komend seizoen in Rotown kan verwachten. Uiteraard is het seizoen reeds begonnen en er is al een aantal namen, waaronder een flinke handvol publiekstrekkers, bekend. Een opgewekte Joey vertelt wat het publiek verder te wachten staat.

“Het gaat momenteel erg goed met Rotown. Van een leien dakje zelfs! Binnenkort beginnen we met een verbouwing. Het restaurant wordt onder handen genomen en de zaal wordt aangepast om de geluidsoverlast te beperken. Verder gaan we door op de manier waarop we al langer bezig zijn. Namelijk het signaleren en boeken van nieuw talent, zoals het Noorse Ungdomskulen, met daarnaast wat ‘grote’ namen. Het publiek dat naar Rotown komt, verwacht kwaliteit en krijgt dat vanzelfsprekend ook.”

“Wij programmeren veel actuele, frisse en opkomende nieuwe muziekacts. Daar staat Rotown voor en op die manier fungeren we een beetje als doorgeefluik naar het grotere Watt, waar we mee samenwerken. De rolverdeling in deze collaboratie moet wel duidelijk zijn en brengt een goed spanningsveld met zich mee. Binnenkort bekijken we hoe deze samenwerking tot nu toe heeft uitgepakt.”

“Er zijn ook veel artiesten die in Watt ook een voor een uitverkochte zaal kunnen zorgen, maar er zelf voor kiezen om in weer Rotown te spelen. Artiesten als Fink en Tim Christensen voelen zich welkom aan de Nieuwe Binnenweg en keren daarom graag terug. Niet alleen de locatie en het publiek, maar ook het personeel van Rotown is verantwoordelijk voor die goede sfeer. Wanneer een eerste optreden geen volle bak oplevert, maar de mensen van Rotown geloven wel in een bepaalde act, schromen we niet deze band of artiest het seizoen erop nogmaals op het programma te zetten. Een goed voorbeeld hiervan is Portugal. The Man. Iedereen is belangrijk! Dat hebben we hier hoog in het vaandel. Dat maakt ook dat we overal trots op zijn. Dit bereik je niet zomaar. Wij willen namelijk een goede balans houden in de programmering en gaan daarom selectief te werk.”

“Natuurlijk hebben wij ook veel aandacht voor talenten en gevestigde namen uit Rotterdam zelf. Zo staan er al drie albumreleases uit deze stad op het programma. The Madd, El Pino & The Volunteers en Ming’s Pretty Heroes brengen allemaal hun nieuwste plaat live ten gehore in Rotown. Het releasefeest van The New Earth Group, ook een groep Rotterdamse talenten, is helaas tot nader orde uitgesteld. Naast acts uit de eigen Maasstad en het buitenland vergeten we ook de rest van Nederland niet. De nationale acts zijn dit seizoen ook weer goed vertegenwoordigd in Rotown. In tegenstelling tot eerdere berichten kan ik je overigens vertellen dat The New Cool Collective tóch komt spelen in Rotown!”

“Iedere donderdagavond kan het publiek ook los op de dansvloer tijdens de Cheer Up! Club. Op 29 oktober is het tweede verjaardagsfeest van deze dansavond en voor die gelegenheid komt het Londense duo autoKratz een spetterend optreden verzorgen. Ik verwacht op 4 oktober veel van Jesse Dee. De Amerikaan heeft een bijzondere act met een uitstekende band en zeer goede vibes. Een regelrechte aanrader dus!”

Joey bevestigt met zijn verhaal dat het, net als voorheen, goed toeven is aan de Nieuwe Binnenweg. Onbevestigde namen wil hij logischerwijs nog niet prijsgeven, maar hou vooral de website in de gaten voor de actuele berichten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam