Onderzoek wijst uit: Maassilo écht beste locatie voor Urban Podium Onderzoek wijst uit: Maassilo écht beste locatie voor Urban Podium

"Waterfront kan niet, want daar kun je niet springen"

, Fiona Fortuin

Onderzoek wijst uit: Maassilo écht beste locatie voor Urban Podium

"Waterfront kan niet, want daar kun je niet springen"

Fiona Fortuin ,

De Maassilo blijkt ook na onafhankelijk onderzoek de meest geschikte locatie voor het Urban Culture Podium in Rotterdam. Leefbaar Rotterdam geeft zich gewonnen. "Waterfront was niet goed, omdat je er niet kunt springen. Het heeft geen zin meer om hier nog langer energie in te steken."

"Waterfront kan niet, want daar kun je niet springen"

De Maassilo blijkt ook na onafhankelijk onderzoek de meest geschikte locatie voor het Urban Culture Podium in Rotterdam.

Afgelopen juni werd bekend dat het podium door verbouwingen aan de Maassilo niet tijdens het Jongeren Jaar 2009 open kan, zoals bedoeld, maar pas in 2010. Het was voor Leefbaar Rotterdam de druppel. De partij wilde het project in de Maassilo per direct stopzetten en diende een motie in. Betrokken wethouder Grashoff besloot daarop opnieuw een onderzoek in te stellen naar mogelijke alternatieve geschikte locaties.

Dat onderzoek ligt nu op tafel. Veertien locaties zijn onderzocht, waarvan alleen het leegstaande Waterfront en Maassilo als geschikt werden bevonden. Maar ook Waterfront viel uiteindelijk af, omdat hier volgens het onderzoek de disciplines dans, film en theater niet kunnen worden ongebracht.

De uitslag van het onderzoek is al door de raadscommissie besproken en volgens Ria van der Linde, woordvoerder van wethouder Grashoff, lijkt de meerderheid achter de uitkomst te staan. Het uiteindelijke besluit om met de Maassilo als locatie door te gaan wordt genomen in de raadsvergadering van 17 september.

Anton Molenaar, die destijds de motie indiende, geeft zich gewonnen. "Er was dus blijkbaar wel een alternatief gevonden in Waterfront, maar volgens de criteria kan die plek niet voldoen aan het multidisciplinaire karakter van het Urban Culture Podium. Zo schijn je er niet te kunnen springen, omdat het het plafond te laag is. Dus is het ongeschikt bevonden voor dansvoorstellingen. Ik moet inzien dat het geen zin heeft hier nog langer energie in te stoppen."

Het Urban Culture Podium is het langslepende en miljoenen kostende project van de gemeente Rotterdam. Na jarenlang getouwtrek of het podium er uberhaupt moest komen, stemde de gemeenteraad november vorig jaar voor de Maassilo als locatie. Het pand is toen voor 3 miljoen euro gekocht. Het Urban Culture Podium moet een plek worden voor talentontwikkeling.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam