De Heideroosjes bouwen nog steeds een goed feest! De Heideroosjes bouwen nog steeds een goed feest!

Houdbaarheidsdatum van de punkrockers blijkt nog lang niet verstreken

, Tekst: Johnny Zundapp Foto's: Tjeerd van den Berg

De Heideroosjes bouwen nog steeds een goed feest!

Houdbaarheidsdatum van de punkrockers blijkt nog lang niet verstreken

Tekst: Johnny Zundapp Foto's: Tjeerd van den Berg ,

De Heideroosjes draaien al flink wat jaren mee. Deze avond werd er geopend met de song I'm not deaf. Gedurende de avond blijkt dat de Heideroosjes nog steeds een feestje weten te bouwen.

Houdbaarheidsdatum van de punkrockers blijkt nog lang niet verstreken

De basement van Watt staat goed vol wanneer the Accelerators beginnen. Het valt me op dat het niet uitmaakt waar ik the Accelerators zie spelen. Ze knallen overal en weten elk publiek voor zich te winnen. Zo ook vanavond, waar het grootste deel van de punkrockers en punkdudettes uiteraard toch voor de Heideroosjes is gekomen. Petje af dus! In een klein half uurtje komen de hoogtepunten van hun full-length debut voorbij en is het de buurt aan de mannen uit Horst a.k.a. de Heideroosjes.

Het was denk ik een jaartje of tien geleden dat ik de Heideroosjes voor het laatst zag. Destijds gingen we met een handje vol vrienden de ene keer naar het Paard en dan weer naar Delft. Steeds bouwden we een feestje, ik had er dus wel zin in. Helemaal toen er werd geopend met de klassieker ‘I’m not deaf…’! Dit ging een mooi avondje worden. Hoewel ik de nummers daarna niet kende werd één ding me al snel duidelijk. De Heideroosjes zetten uw toko nog steeds op de kop. Sarcastische, en soms weer serieuze teksten, en altijd lekkere meezing refreintjes. Marco Roelofs rent, klimt en springt over het podium. Het publiek laat zich niet kennen en doet minsten net zo hard mee. Zelfs wanneer de Heideroosjes het Rotterdamse publiek uitdagen om een ouderwetse circlepit te bouwen, hebben de Heideroosjes succes. Er komen nog een aantal ‘ouwetjes’ voorbij en de avond is compleet. Helemaal wanneer tijdens de allerlaatste toegift, United Scum, nog even een intermezzo Metallica wordt gespeeld. De Heideroosjes bouwen nog steeds een goed feest!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam