Avacate en Ceremony zorgen voor female power in Exit Avacate en Ceremony zorgen voor female power in Exit

Fijn avondje met twee zeer verschillende bands

, Tekst & foto's: Vincent Hansen

Avacate en Ceremony zorgen voor female power in Exit

Fijn avondje met twee zeer verschillende bands

Tekst & foto's: Vincent Hansen ,

In de Exit was het zondag de beurt aan twee bands om zich te presenteren aan het Rotterdamse publiek. Twee zeer verschillende bands met twee sterke frontvrouwen. Duidelijk is gebleken dat Avacate deze avond overtuigender was en een betere performance heeft neergezet.

Fijn avondje met twee zeer verschillende bands

In de Exit was het zondag de beurt aan twee bands om zich te presenteren aan het Rotterdamse publiek. Als eerste speelde Ceremony, een 4-koppige band, die jaren ’80 wave/punk met stevige rock combineerde.  Deze combi zorgde ervoor dat de sound origineel bleef en nergens eentonig werd. Het optreden had enkele ijzersterke hoogtepunten.  De zangeres kwam af en toe zenuwachtig over. Tijdens de solo’s van de gitarist wist ze zich niet altijd een houding te geven. Dat is jammer, want ze beschikt over een goede stem en potentie om te groeien in haar performance.

De tweede band van de avond, Avacate, wist qua zang en performance het publiek meer te overtuigen. Avacate is een band met tegenstellingen. Aan de ene zijde een expressieve zangeres en een bij vlagen manische en drukke gitarist en aan de andere kant een “zenachtige” rustige bassist. Deze combi zorgt voor het yin-yang principe in de band. De zangeres wist met haar stem en podiumpresentatie beter te overtuigen dan de Ceremony.

Kortom: twee zeer verschillende bands met twee sterke frontvrouwen. Duidelijk is gebleken dat Avacate deze avond overtuigender was en een betere performance heeft neergezet. Avacate is een band die iedereen zou moeten checken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam