WATT verwacht met nieuw seizoen turbulente periode af te sluiten WATT verwacht met nieuw seizoen turbulente periode af te sluiten

Poppodium ook in gesprek met Urban Culture Podium

, Fiona Fortuin

WATT verwacht met nieuw seizoen turbulente periode af te sluiten

Poppodium ook in gesprek met Urban Culture Podium

Fiona Fortuin ,

Het eetcafé van de Rotterdamse Watt is tijdelijk gesloten. "Het miste nog smoel", zegt directeur Jasper Damsteegt. Met de heropening over twee weken hoopt het poppodium het turbulente eerste jaar achter zich te kunnen laten. Er zijn zelfs al gesprekken met het toekomstige Urban Culture Podium gaande. "Uit oude berichten bestaat het beeld dat we tegen het podium zijn, maar we staan achter de komst."

Poppodium ook in gesprek met Urban Culture Podium

Het zal de bezoekers aan WATT in Rotterdam vast al zijn opgevallen: voor een hapje eten of een drankje voor het concert kun je al enige tijd niet meer bij het poppodium terecht. Het eetcafé is sinds het einde van de zomer tijdelijk gesloten. "Het eetcafé mist nog smoel", legt directeur Jasper Damsteegt uit. "Het staat er nog niet naar onze wens. Daarom hebben we ervoor gekozen om het nu tijdelijk te sluiten, zodat we rustig kunnen nadenken over een nieuwe invulling."

WATT heeft een turbulent eerste jaar achter de rug. Vlak na de opening in september 2008 dreigden financiers zich terug te trekken als de gemeente goedkeuring zou geven aan de komst van het Urban Culture Podium. Dat podium kwam er toch, maar in plaats van dat de financiers zich terugtrokken, gaf de gemeente akkoord aan een ander plan: een fusie tussen Watt en Waterfront. Daarbij zou de commerciële tak door de nieuwe stichting worden uitgekocht. In deze nieuwe constructie werken de twee sinds januari onder één dak, dat van WATT aan de West-Kruiskade.

Sinds de fusie heeft WATT zich vooral gericht op de interne organisatie en de programmering, zegt Damsteegt. Besloten werd om de tent tijdens de fusie draaiende te houden. Het eetcafé is er toen alleen wel bij ingeschoten. "Zoals bij een herorganisatie kom je hobbels tegen, zeker wanneer drie organisaties in één fuseren. Je hoeft niets opnieuw uit te vinden, maar je moet wel opnieuw stroomlijnen. We hoopten dat er uit zichzelf een aanloop naar het café kwam, maar dat is niet gelukt. We willen het wel aanhouden, omdat we het echt een toegevoegde waarde vinden. Dus doen we het radicaal anders en zijn er mensen met expertise van buitenaf aangetrokken."

Het eetcafé gaat op 19 oktober weer open. Samen met een extra garderobe en een nieuwe trap naar de Basement zijn dat de laatste puntjes op de i. "Het is een mooie startpositie voor een nieuw seizoen met een nieuw team. Dromen hebben we nog genoeg, maar we hebben al een flinke slag geslagen. De programmering is al veel meer zoals we hem graag willen hebben, er zit meer lijn in; de grotere namen, maar ook dance en underground bands hebben we staan. Je moet als nieuwe zaal ook vertrouwen kweken bij de boekers."

Damsteegt weet zelfs te melden dat er inmiddels gesprekken gaande zijn met het Urban Culture Podium. "Vanuit oude berichten is het idee ontstaan dat WATT tegen de komst van het podium is. In beginsel had namelijk de horeca-exploitant bezwaren tegen het podium. Maar wij vinden het juist goed dat het er komt. Als groot podium kun je zoiets ook niet negeren, dat wil je ook niet. Het zou mooi zijn als die plek als een kweekvijver kan dienen en dat we op bepaalde vlakken kunnen samenwerken."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam