Vers Uit De Maas: The Staring Sheep Vers Uit De Maas: The Staring Sheep

Wolven in schaapskleren?

, Tekst: Marin van Campen

Vers Uit De Maas: The Staring Sheep

Wolven in schaapskleren?

Tekst: Marin van Campen ,

Een rubriek met nieuwe kansen voor nieuwe artiesten. 3VOOR12 Rotterdam stelt je voor aan... The Staring Sheep.

Wolven in schaapskleren?

Dit keer maken we kennis met Daan van Emmerloot, Tom Luchies, Jan Haspeslagh en Jos Kamps. Gevieren vormen zij The Staring Sheep. Een gezelschap dat nog maar een half jaar samen muziek maakt. De band is ontstaan op initiatief van zanger Daan. De voormalig drummer heeft thuis zijn eerste nummers in een akoestische setting geschreven, maar had het gevoel dat zijn werk solo niet helemaal tot z’n recht kwam.

In de oefenruimtes van CODARTS vond hij zijn drie muzikale partners. De heren bleken het goed te kunnen vinden en om als viertal verder te gaan bleek een goede zet. Tsja, als er één schaap over de dam is...

Nog niet zo lang geleden verscheen de titelloze debuut-EP van The Staring Sheep.
Opener Falling Down klinkt lekker en vol. Niet wollig, maar goed scherp. Ondanks het rauwe gitaargeluid lijkt er bij de tweede track, Courage, iets te ontbreken. Een beetje alsof je deur uit stapt zonder je schoenen te hebben aangetrokken. De derde en tevens laatste song op deze EP verloopt grotendeels rustig. In het refrein van Lonely Fool gaat het er steviger aan toe, maar ook hier mist iets. Of is er iets teveel? De Amerikaans klinkende niets-aan-de-hand poprock van deze band heeft zeker nog meer ontwikkeling nodig om tot volle wasdom te komen. Niet heel erg vreemd voor een formatie die pas sinds maart dit jaar samen is. Ook de teksten mogen wat meer dichterlijke vrijheid krijgen. Vooral Lonely Fool lijkt een simpel verhaaltje met een kop, midden en staart.

Foo Fighters, Weezer, Nada Surf en Third Eye Blind worden in de biografie van deze band genoemd als grote voorbeelden. De jongemannen van The Staring Sheep hebben nog een flinke dosis ontwikkeling en ervaring nodig om hun inspirators eer aan te doen. Het zal tijd nodig hebben voordat de wolven zich ontdoen van hun schaapskleren. De mannen zijn stuk voor stuk muzikaal sterk, maar als band moeten ze nog groeien. Optreden, optreden en optreden! Of het nou in een weiland is voor een stel lamme studenten of in een, naar schraal bier stinkend, achterafzaaltje in Drolleveen, het maakt niet uit. Als er maar gespeeld wordt!

The Staring Sheep bestaat uit goede muzikanten, maar is nog geen goede band. Wel heeft dit viertal voldoende potentie om uit te groeien tot meer dan goede band. Het heeft gewoon wat tijd en ervaring nodig.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam