Miss Kittin zingt mee op debuutalbum Estroe Miss Kittin zingt mee op debuutalbum Estroe

Definitieve releasedatum begin november

, Fiona Fortuin

Miss Kittin zingt mee op debuutalbum Estroe

Definitieve releasedatum begin november

Fiona Fortuin ,

Eindelijk is er een definitieve releasedatum voor het debuutalbum van Estroe. Deze zomer zou haar langspeler Elemental Assets eigenlijk al uitkomen, maar dat is nu november geworden. “Het is niet alleen mijn eerste album, maar ook dat van mijn label Connaisseur. Voor hen is het dus net zo spannend.”

Definitieve releasedatum begin november

Eindelijk is er een definitieve releasedatum voor het debuutalbum van Estroe. Haar langspeler Elemental Assets zou eigenlijk deze zomer uitkomen op het Duitse label Connaisseur Recordings, maar augustus werd oktober en oktober wordt nu november: 6 november.

“Het is niet alleen mijn eerste album, maar ook dat van het label. Tot nu toe hebben ze alleen ep’s uitgebracht. Voor hen is het dus net zo spannend”, legt Estroe uit. In eerste instantie zou het Duitse duo Kollektiv Turmstrasse het eerste album op Connaisseur uitbrengen. “Maar door problemen met hun studio hebben ze de release moeten uitstellen en zo komt het dat ik met de eer mag strijken.” 

Sinds 2007 brengt de Rotterdamse techno producer regelmatig een 12” uit via Connaisseur, of gebruikt het label een track van haar voor een verzamelaar. “Alles wat ik maak, bied ik ze aan. Daar zijn ze vaak heel enthousiast over, maar sommige tracks waren te melodieus of te sfeervol voor de dansvloer en dus minder geschikt voor een ep. Zo ontstond het idee van een album.”

Samen met het label is de selectie gemaakt. “Wat past er op, wat niet. Van de klappers ben ik nooit echt geweest, dus die staan er niet op. De eerste tracks zijn vrij uptempo, naar het einde toe wordt het dieper.” Een bijzondere combinatie staat op de track Le Flaneur, waar Miss Kittin haar vocalen aan verleent. “Ik heb haar nooit persoonlijk ontmoet, maar bij de feedbacks van mijn tracks was ze altijd positief en vertelde ze dat ze me altijd goed in de gaten houdt. Dus besloot ik haar te mailen met de vraag om ze zin had om een track in te zingen. Binnen een week kreeg ik het nummer alweer terug.”

Allereerst zal Elemental Assets uitkomen in Duitsland, het releasefeest zal in de bekende Frankfurter club Cocoon van Sven Vath zijn. Voor Nederland is er nog geen officieel releasefeest. Maar daar, zegt Estroe, wordt hard aan gewerkt.

Rondom de release komt er ook een remixpakket uit met medewerking van onder meer Kollektiv Turmstrasse, Brendon Moeller, Ripperton, Steve Rachmad en Nuno dos Santos.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam