Metropolis Festival gekort met 10.000 euro Metropolis Festival gekort met 10.000 euro

Zomerfestival zoekt oplossing in sponsoring

, Fiona Fortuin

Metropolis Festival gekort met 10.000 euro

Zomerfestival zoekt oplossing in sponsoring

Fiona Fortuin ,

Het Rotterdamse Metropolis moet het volgend jaar met 10.000 euro minder doen. De organisatie Rotterdam Festivals heeft haar criteria bij de verdeling van het geld aangescherpt. Besloten is om het festival voor nieuwe muziek daarbij te korten.

Zomerfestival zoekt oplossing in sponsoring

Rotterdam Festivals, dat het evenementenbeleid in de stad coördineert, ontvangt voor 2010 een ton minder subsidie van de gemeente. Dat heeft gevolgen voor de verdeling van het geld onder de zomerfestivals. Ondanks het beperkte budget heeft de organisatie ook besloten de criteria bij de verdeling aan te scherpen en zich daarin te richten op de succesformules. Festivals die het karakter van de stad tonen, zoals het Zomercarnaval, de Wereldhavendagen en het Filmfestival, worden versterkt. Andere festivals zullen om die reden minder tot niets meer ontvangen.

Het Metropolis festival wordt ook gekort. “We waarderen dit festival, maar de focus ligt in ons nieuwe beleid op de iconen. Overigens geeft Rotterdam Festivals altijd maar een deel van de subsidie, nooit alles”, meldt een woordvoerder van de organisatie. Toch gaat het bij Metropolis om een bedrag van 10.000 euro dat in mindering is gebracht. “Bij zo’n bedrag vraag je je toch af: vallen we om, of blijven we overeind staan. En gaan we mokken of strijden?”, licht Marjolijn Masselink van Metropolis toe. “Mokken levert weinig op, we hebben gekozen voor het laatste.”

Het festival wil zich versterken door de Rotterdamse poppodia aan zich te binden. Een sterker bestuur moet ervoor zorgen dat Metropolis niet langer alleen afhankelijk is van overheidsgelden. Rotterdam Festivals wil de stad ook voor jongeren versterken en denkt na hoe Metropolis betrokken kan worden bij een eventueel meerdaags evenement. “Al zijn we nu gekort, de wens om over deze ontwikkelingen mee te praten is zeker nog aanwezig”, zegt Masselink.

De gemeente verstrekt eveneens subsidie aan Metropolis, dit geld staat tot 2012 vast. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam