Ladyfest is back in Rotterdam! Ladyfest is back in Rotterdam!

Exit organiseert Ladyfest festival

, Redactie 3voor12Rotterdam

Ladyfest is back in Rotterdam!

Exit organiseert Ladyfest festival

Redactie 3voor12Rotterdam ,

Dit weekend is het weer zover. Exit organiseert Ladyfest, een non-profit, politiek, muziek én film festival. Exit is erin geslaagd een nogal vette line-up neer te zetten met acts als Lydia Lunch en The Cesarians. Check hier snel de vooraankondiging en ga erheen! Geen geld? Kaarten kun je winnen bij 3voor12/Landelijk!

Exit organiseert Ladyfest festival

Exit heeft een prachtige line-up bij elkaar gekregen met 3 buitenlandse headliners en de creme de la creme van de Nederlandse en Rotterdamse Girlbands: Lydia Lunch & the Big sexy noise, The Cesarians, Rubella Ballet, The Suicidal Birds, Asrai, QueenBee, Lushus, Eva Braun, Einstein Barbie, Drugsmokkel, Promises, Rosie the Riveter en Whole.

Ladyfest is non-profit, politiek, muziek en film festival. Eigenschappen Ladyfest: muziek, geluid, film, dans, theater, visuele kunst, presentaties, media, literatuur, voedsel. Het festival concentreet zich vooral - maar niet uitsluitend - op de verwezenlijking van creatieve vrouwen.

Tegenwoordig is er geen verschil meer tussen mannen en vrouwen qua prestaties op muzikaal gebied. Vrouwen hebben intussen allang bewezen even goede componisten, tekstschrijvers en muzikanten te zijn als hun mannelijke collega’s. Menig mannelijke gitarist wordt tegenwoordig door een vrouw compleet weggespeeld.

Alle bands op dit Lady-fest worden geleid door vrouwelijke componisten en tekstschrijvers en bevatten meer vrouwelijke leden dan alleen de zangeressen of bassiste. 

Iedereen die geïnteresseerd en onbevangen is en het primaire doel van dit festival, bevordering van gelijkheid tussen de seksen, ondersteund is van harte welkom.

Er is de laatste 30 jaar veel vooruitgang geboekt wat betreft gelijke rechten tussen mannen en vrouwen maar dat betekent niet dat de strijd is gestreden. Dat is pas het geval als vrouwen overal in de maatschappij gelijkwaardige posities innemen en vrouwen altijd en overal veilig over straat kunnen.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam