Elle Bandita electro-rocks Watt Elle Bandita electro-rocks Watt

Rotterdamse rockchick (be)speelt Basement

, Foto’s: Tjeerd van den Berg Tekst: Johnny Zundapp

Elle Bandita electro-rocks Watt

Rotterdamse rockchick (be)speelt Basement

Foto’s: Tjeerd van den Berg Tekst: Johnny Zundapp ,

De basement van Watt had Elle Bandita op het programma. Organisms, met een aantal bekende gezichten, mocht de avond openen.

Rotterdamse rockchick (be)speelt Basement

Het is stipt negen uur wanneer Organisms begint. De basement is voor iets meer dan de helft gevuld. Hier openbaart zich eerste verrassing van de avond. Organisms bestaat namelijk voor de helft uit oude bekenden (lees: ex-Feverdream). Op drums en gitaar/zang nieuwe gezichten. Dit is echter niet de enige openbaring. Organisms klinkt namelijk verbazend fris en uitermate goed. Een opzwepende brok energie wordt op het podium gecreëerd en de zaal in geslingerd. Een paar Sonic Youth gitaartruckjes komen voorbij en dat smaakt naar meer. Bijzondere gitaarpartijtjes en een prima zanger doen het op een dikke laag van drums en bas. Het geheel wordt door de vroege bezoekers goed ontvangen en het is opmerkelijk dat Organisms vrij vroeg moet stoppen. Dat zelfs het TL-licht in de zaal aangaat is natuurlijk hilarisch, maar mag de pret niet drukken. Organisms staat 27 november in de Exit en dat is een aanbeveling waard. Maar eerst natuurlijk nog Elle Bandita…

Elle Bandita heeft een tijdje geleden haar 4-sporen recorder ingeruild voor een hele band. Een nieuwe verrassing doet zich aan. Op het podium doet Elle namelijk niet onder aan haar plaat, Queen Of Fools. Dat is knap, want de electro-rock van Elle Bandita zit vol technische snufjes. Het was dan ook een plezier om deze rasmuzikanten op het podium tekeer te zien gaan. Vanaf opener Who’s Your Dog Now zit de stemming er goed in. Tijdens een eerste monitor-stand rolt een gitarist het podium af, maar de bedoeling is duidelijk. Elle Bandita komt om te rocken en dat doen ze! De Basement staat inmiddels vol en er ontstaat hier en daar een pit. Bij Do The Dare zweept Elle de boel nog eens op en wordt het publiek uitgenodigd mee te zingen. Zonder veel moeite lukt het haar om iedereen mee te krijgen. Op verzoek wordt het publiek nog getrakteerd op een uitstapje oude metal en End Of The World, een nieuw nummer. Wanneer Elle Bandita aan de laatste nummers bezig is, wordt tijdens Ubersex een pit van voren tot achter gebouwd. De missie van de Rotterdamse rockers a.k.a. Elle Bandita is geslaagd. De Basement is ge-electro-rocked!

Een laatste verrassing ontpopt zich. Iets na elven gaat het licht definitief aan. De bezoekers worden onder het genot van een deuntje Mastadon met de plastic bekertjes mee naar buiten geveegd. Waarschijnlijk is er niet hard genoeg gedanst om Watt van stroom te blijven voorzien. Voor een afterparty moet men ergens anders zijn. In nog geen twee en een half uur staat iedereen weer buiten in de kou. Gelukkig met de wetenschap dat Elle Bandita iedereen nog vaak versteld zal doen staan. Vandaag Rotterdam, tomorrow the world!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam