Daisy Cools deelt geheimen op nieuw album Daisy Cools deelt geheimen op nieuw album

The Secrets We Keep geeft volwassen indruk

, Tekst: Marin van Campen

Daisy Cools deelt geheimen op nieuw album

The Secrets We Keep geeft volwassen indruk

Tekst: Marin van Campen ,

Roerige tijden doen veel mensen groeien. Zo ook Daisy Cools. Binnenkort komt haar tweede album uit. The Secrets We Keep laat een volwassener zangeres horen dan op haar debuut.

The Secrets We Keep geeft volwassen indruk

Ten tijde van haar eerste album Soultraffic in 2006 had Daisy Cools een hoop persoonlijk drama te verwerken. Een verbroken relatie en vooral het overlijden van haar moeder gingen haar vanzelfsprekend niet in de koude kleren zitten. Voor opvolger The Secrets We Keep heeft ze al die ellende van zich afgegooid en zich gestort voornamelijk opgewekte liedjes. Dat niet iedere track op deze plaat even vrolijk is, is logisch. Niemand is constant happy.

Eerdergenoemde narigheid heeft in ieder geval op één vlak zijn positieve invloed op Daisy gehad. De singer/songwriter is muzikaal enorm gegroeid. Op The Secrets We Keep is een volwassener zangeres te horen dan op haar debuut. Daisy houdt haar liedjes klein en dat werkt uitstekend.

De eerste track op deze plaat, If You Didn’t Know, is ook gelijk de eerste single. De clip doet het goed op YouTube. Een vrolijk en zomers nummer, maar wie aandachtig luistert, hoort een tekst die duidelijk verwijst naar haar moeder. Niet zwaarmoedig, maar Daisy lijkt het verlies een plek te hebben gegeven. Ook door dit album op te dragen aan haar moeder, lijkt er voor de zangeres een moeilijke periode afgesloten te zijn.

Een zomers nummer, een ingetogen liedje, een donkere track. Alles zit erop en eraan op dit schijfje. My Saviour, She is een ode aan de vrouw die er met Daisy’s ex vandoor ging. Normaliter niet iemand aan wie je een liedje aan op zou dragen, maar Daisy is blij dat deze persoon haar als het ware heeft bevrijd.

Zo lijkt iedere track op The Secrets We Keep wel over een bijzonder iemand in het leven van deze singer/songwriter te gaan. Liedjes over liefde en verdriet voeren de boventoon. Stuk voor stuk verpakt in mooie muziek en gebracht met een sublieme en zuivere zangstem.

The Secrets We Keep is een gevarieerd album vol prachtige songs. Samen met producer/technicus/multi-instrumentalist Chris Grem heeft ze deze plaat met luisterliedjes op haar eigen label voortgebracht. Voor vergelijkingsmateriaal kun je denken aan ‘onze eigen’ Charlie Dée, maar ook aan Cheryl Crow en Katie Melua. Een volwaardige cd van een volwassen vrouw.

De releaseparty, waar je al haar nieuwe liedjes live kunt horen, vindt plaats op donderdag 12 november in Factory 010 (Maassilo).

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam