Dagboek van een muzikant Dagboek van een muzikant

"Song to say goodbye"

, Tekst: Esther Hogervorst

Dagboek van een muzikant

"Song to say goodbye"

Tekst: Esther Hogervorst ,

Ook deze maand deelt Esther Hogervorst met ons het lief en leed van haar leven als muzikant. Ze is drumster van de meiden punkrock band QueenBee en houdt voor 3voor12/Rotterdam bij wat het harde Rotterdamse muzikanten-leven zoal brengt.

"Song to say goodbye"

Als een bandlid uit de band stap, goedschiks of kwaadschiks voelt dat toch vervelend. Het is net of je verkering uitgaat. Na uren en uren van minnen gaat de deur met een klap dicht en blijf je achter met een leeg gevoel.

Echter, als het uitgaat met je vriendje of vriendinnetje zijn er genoeg afdoende manieren om de zinnen te verzetten. Je zet het op een zuipen, je scoort wat one-night stands en een rebound partner, je zoekt een nieuwe hobby (naast het zuipen), je neemt een huisdier, een dure kamerplant, een paar nieuwe schoenen en een therapeut die ook zuipt en… whoeps voor je het weet leef je weer!

Als een bandlid opzegt moet dat anders. Geen tijd om te zuipen er moet een nieuw bandlid gerekruteerd worden!
Zo bevindt de band van ondergetekende zich in de woelige wereld van aspirant bassistes. Nog best een klus om een geschikte te vinden, eentje die naadloos bij onze karakters en muziek past.
Eentje die het humeur van de drumster trekt, eentje die drukke schema’s, koude McDonalds, onmogelijke humor, teveel goedkoop bier, hevige kleding discussies, kapotte gitaren, teveel mensen in een Smart, verliefde lesbiennes, ongevraagde adviezen, en nog meer onmogelijke humor aankan.

Ja, best een klus zo’n break-up. Gelukkig heb ik enorm veel vertrouwen in ons en in de aspirant bassistes… Dus met opgeheven hoofd gaan we op weg naar een Happy End…

En mocht het anders lopen?
Dan zet ik het wel op een zuipen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam