That Band From Holland: On Tour III That Band From Holland: On Tour III

Een driedelig tourverslag vanuit een hippe camper

, Tekst en foto's: That Band From Holland

That Band From Holland: On Tour III

Een driedelig tourverslag vanuit een hippe camper

Tekst en foto's: That Band From Holland ,

De komende twee weken verblijft That Band From Holland overseas, in Engeland welteverstaan. Gelukkig sturen ze zo nu en dan een berichtje met wat plaatjes en filmpjes om ons te laten weten hoe het daar dan gaat! Volg de heren hier op 3voor12/Rotterdam! Deze keer het ogenschijnlijk laatste stuk van het verslag..

Een driedelig tourverslag vanuit een hippe camper

Bath
Nadat we vanuit Ipswich uren in de camper hadden vertoefd en om de tijd te doden een fles rum soldaat hadden gemaakt kwamen wij om kwart voor 12 aan in Bath, welke een zusterstad is van Alkmaar... (nummer 3 in de top 10 van nutteloze feitjes over Engeland.) Michiel uitte zijn frustratie over het feit dat je een stad bouwt in een kuil (de Romeinen hadden Bath volgens de lokale bevolking overgenomen ten tijde van het Romeinse Rijk) en nadat we zeer slecht behandeld werden door de barman van de camping hebben wij bij de buren een fles rode wijn geruild voor een cd. Dat we ook stiekem de elektriciteit van de buren stalen was blijkbaar geen probleem. Nadat de fles leeg was hebben we snel alle gordijnen dichtgegooid en de slaapzakken dichtgeritst.
Na een “good old Englisch breakfast” zijn we maandag naar Bristol gereden en de camper zoals altijd recht voor de bar neergezet. De eigenaar heette ons welkom en vertelde ons dat de geluidsman om 6 uur er zou zijn. Nadat we de lokale cd winkel hadden leeggeroofd (hier hebben ze alles op voorraad!!) en de mails hadden gecheckt gingen we weer richting onze gig in Mr. Wolfs.

De geluidsman vertelde ons dat hij zo blij was om ons te hebben dat we zelf mochten kiezen hoe we die avond gingen spelen. Niks akoestisch dus, gewoon eigen set, eigen spullen, en goed geluid in de zaal! Na gratis vega noodles, 2 voorprogramma’s (waarvan de laatste zo slecht was dat de zaal bijna leeg was) waren wij klaar voor de show. De zaal stroomde zowaar weer vol, en nadat Frank bijna verkocht was aan een circus (!!) vanwege zijn ADHD uitstraling achter het drumstel heeft iedereen tot bijzonder laat gedanst in de bar en zijn we in het pikkedonker richting Leichester gereden.

F*cked in Leichester.
We werden laat wakker op een groezige parkeerplaats in de buurt van Leichester. Nadat Eric de lokale boxbal tot moes had geslagen en we hadden gedoucht in de lokale en ranzige truckers-douche vertrokken we zo rond 2 uur richting onze volgende gig. Onderweg kwamen we erachter dat er een “space centre” was dat natuurlijk bezocht moest worden.  Nadat we de caissière hadden wijsgemaakt dat we studenten waren (2 pond korting!(volgens Eric overigens 1 kilo)) mochten we naar binnen. Er zou een film vertoond worden en die kon niet gemist worden volgens de caissière. De film was vreselijk en toen deze eindelijk was afgelopen vertelde de medewerkster doodleuk dat het “centre” nu gesloten was en we eruit moesten... Fucked in Leichester part 1. . .

We kwamen rond 6 uur verdrietig aan in The Shed. Maar wat was dit een mooie zaal! Hoog podium en een geluidsman die als 2 druppels water leek op Devendra Banhart. Dit kon alleen maar goed komen..   Niet dus! De eigenaar vertelde doodleuk dat we niets betaald kregen, geen drankjes moesten verwachten en als zure slagroom op de toch al ingestorte bruidstaart moesten we door een afzegging van 2 bands al om 9 uur spelen.. Een lege zaal als gevolg. Fucked in Leichester part 2!

Na de show de geluidsman wel bedankt, de eigenaar niet en direct de camper ingesprongen. Na 3 uur rond gecrost te hebben over idyllische Engelse weggetjes richting Wolverhampton (naast Birmingham) kwamen we bij een 5 sterrencamping aan in Bridgenorth waarna alle drankjes die nog in de camper te vinden waren op zijn gegaan.

Nu zijn we met een kater in Birmingham waar we lekker een dagje aan het shoppen zijn. We zouden “That band from Holland” niet zijn als het driedelige tourverslag ineens een vierdelig tourverslag werd..  Ik zal de hoofdredactrice van 3voor12 maar eens heel lief aankijken of er wat te regelen valt.. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam