That Band From Holland: On Tour II That Band From Holland: On Tour II

Een driedelig tourverslag vanuit een hippe camper

, Tekst en foto's: That Band From Holland

That Band From Holland: On Tour II

Een driedelig tourverslag vanuit een hippe camper

Tekst en foto's: That Band From Holland ,

De komende twee weken verblijft That Band From Holland overseas, in Engeland welteverstaan. Gelukkig sturen ze zo nu en dan een berichtje met wat plaatjes en filmpjes om ons te laten weten hoe het daar dan gaat! Volg de heren hier op 3voor12/Rotterdam!

Een driedelig tourverslag vanuit een hippe camper

Vanuit Canterbury zijn we afgelopen woensdag vroeg vertrokken richting London. Er moest immers ook een keer gespeeld worden. Na een bizarre rit dwars door London (met dank aan de Tom Tom die volgens ons allen aan de drugs is) kwamen we netjes op tijd aan in Camden, waar we moesten spelen in “The Dublin Castle”. De Camper voelde zich prima thuis voor de deur van de zaal. De parkeerwachter dacht daar helaas anders over, maar dankzij een “semi” asociale weg-scheur actie van Frank hebben wij 120 pond (volgens Eric zo’n 60 kilo) bespaard. 

De avond zelf ging prima, veel cd’s hebben we niet verkocht (één...) maar het was wel gezellig. Dat het geluid allemachtig hard stond, Frank op een drumstel speelde wat nog het meest leek op een natte krant en Michiel een versterker MOEST gebruiken van een andere band kon de pret niet drukken.
Nadat we onze spullen hadden ingeladen in onze camper (die overigens gewoon weer voor de deur stond..) zijn we laat in de avond richting Ipswich gereden en hebben we geslapen op een truckstop op de rondweg van Ipswich.

Ipswich. (donderdag t/m zondag)


En dan Ipswich.. Spullen gekocht en ontbeten in de supermarkt.. Erna een camping gezocht (en gevonden), wat gegeten, wat gedronken, gevoetbald met onze Spongebob voetbal (die wordt verloot tijdens onze Nederlandse cd release op 14 mei in de Unie) en uiteindelijk in de middag met de Camper bij The Swan aangekomen waar wij die avond moesten spelen.. De eigenaar (Damian) heette ons welkom en zorgde dat wij onze camper bij een andere kroeg konden neerzetten zodat we niet hoefden te betalen. Na meerdere hapjes en drankjes speelde wij van half 11 tot half 12 de sterren van de hemel.. Het kan er ook mee te maken hebben dat Damian de grootste held ter wereld is die iedereen volgoot met drank nadat we gehoord hadden dat onze volgende gig op zondag niet zou doorgaan.  Damian zou nog wel effe bellen..

Dingen Regelen..

Damian kwam zijn belofte na, dus stonden wij de volgende dag met een kater in Isaac’s om te kijken of we daar misschien konden optreden.. Helaas werd tijdens het gesprek duidelijk dat er een bruiloft was, waardoor wij niet konden giggen.. Bedroefd gingen wij terug naar The Swan wat op dat moment al onze vaste “hang out “was geworden. Gelukkig is Damian een netwerker want binnen een uur stonden wij bij een andere kroeg waar de eigenaresse medewerkster is van het “Ipswich Mayday Festival”. Ze zou kijken of er wat te regelen viel.

De dag erna (zaterdag) kreeg Frank van een telefoontje van diezelfde eigenaresse dat we om 1 uur bij ICR Radio moesten staan voor een kort interview, en de dag erna om 1 uur aanwezig moesten zijn bij het Mayday festival..  Kassa!
Het Radio interview was kort en heftig. Leuk weetje dat we achteraf ingefluisterd kregen was dat de presentatrice ook pornofilms maakt. Voor de kenners: ze heet Hanna Robberts..  ’s Avonds zijn we in The Swan de tel van de gratis Jagermeister kwijtgeraakt en moe maar voldaan veel te laat in elkaars slaapzak gekropen.

Mayday Festival

Het Mayday festival was tof! Lekker weer, vieze pannenkoeken, eigen bier en de camper vlak achter het podium. Snel een powernap gedaan op het terrein en Veronica zorgde ervoor dat Eric-Jan zijn st. Polaroid ook nog 15 minuten los kon laten. Iedereen was blij en lief voor elkaar, we hebben leuke mensen ontmoet (het is immers een festival en daar ontmoet je nu eenmaal veel mensen) en veel moeders die onze cd’s hebben gekocht voor hun dochters.. Immers, dat hopen we dan maar. 
En nu zitten er 6 mensen in een camper die door het nog altijd zonnige Engeland (we zijn bruinnn!!!!) aan het crossen is richting Bristol waar we morgen spelen in “Mr. Wolfs Bar”  Een akoestische set tijdens een singer songwriter avond.. Vooralsnog hebben we nu een reis van ongeveer 3 uur voor de boeg. Ik ben blij dat er een koelkast vol Jagermeister in de camper zit..

Owja, Filmpjes: We hebben een klein technisch probleem, waardoor er iets vertraging is met de filmpjes.. ik beloof het plechtig: ze komen er aan!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam