Nieuw album The Apers aanstaande Nieuw album The Apers aanstaande

Rotterdamse punkers getekend bij Amerikaans label

, Fiona Fortuin

Nieuw album The Apers aanstaande

Rotterdamse punkers getekend bij Amerikaans label

Fiona Fortuin ,

Een nieuw album van de Rotterdamse punkrockers The Apers ligt klaar, You Are Only As Strong As The Table You Dance On. Het is het eerste album zonder Marien Nicotine, die na elf jaar in 2007 uit de band stapte. “Dat was wel even heavy.”

Rotterdamse punkers getekend bij Amerikaans label

Een nieuw album van de Rotterdamse punkrockers The Apers ligt klaar, You Are Only As Strong As The Table You Dance On. Het is het eerste album zonder Marien Nicotine, die na elf jaar in 2007 uit de band stapte. “Het was wel even heavy”, vertelt frontman Kevin Aper. “We schreven altijd samen de nummers. Maar het is gelukt, er staan dertien gloednieuwe nummers op de cd. Hoe die klinkt? Hij is luchtiger dan zijn voorganger en minder serieus.”

De plaat komt uit via het Amerikaanse label Asian Man Records. De band benaderde het label op de klassieke manier. “We hadden een demo opgestuurd, die vonden ze goed en dus besloten ze ons te tekenen”, vertelt zanger/gitarist Kevin Aper. Zo simpel kan het voor sommige dus nog zijn. Op Asian Man Records zitten onder meer The Queers, Kevin Seconds en Slapstick. “Dat zijn allemaal bands die wij erg goed vinden. Het is wel bijzonder om daar dan nu tussen te staan.”

Het album komt op 23 juni eerst uit in Amerika, maar het label zal er ook voor zorgen dat hij in Europa verkrijgbaar is. “In Nederland ga ik zelf aan de slag. Het zal vast helpen dat we nu bij een Amerikaans label zitten. Mensen zijn nog altijd wel USA geil, dus wie weet zijn er mensen die via ons label voor het eerst van ons gaan horen.”

You Are Only As Strong As The Table You Dance On is
Aan de release is een korte tour gekoppeld die- waar anders- in Amerika start. “We wilden er eigenlijk na de zomer naartoe, maar nu gaan we al op 18 juli voor tien dagen. In het najaar gaan we terug, dan hopelijk voor wat langer.” In die tien dagen spelen ze op een paar festivals en in clubs. “En vast ook wel bij iemand in de kelder. Dat blijft leuk, negen van de tien keer zijn dat soort optredens leuker om te doen dan de grotere shows.” 

Optreden doen The Apers nog altijd veel, al is het wel minder dan rond de eeuwwisseling. “Begin 2000 deden we nog zo’n 130 optredens per jaar, dan waren we maanden onderweg. Nu doen we vooral weekendtrips. Dat is pure noodzaak. We kunnen niet voor langere tijd van ons werk wegblijven.”

Op 3 juli is het releasefeest in Watt, in september doen The Apers een tour in Nederland.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam