Een voorproefje Metropolis in Rotown met The Asteroids Galaxy Tour Een voorproefje Metropolis in Rotown met The Asteroids Galaxy Tour

Rotterdam present op Metropolis met Elle Bandita en Face Tomorrow

, Tekst: Johan Antonissen Foto's: Felix den Adel

Een voorproefje Metropolis in Rotown met The Asteroids Galaxy Tour

Rotterdam present op Metropolis met Elle Bandita en Face Tomorrow

Tekst: Johan Antonissen Foto's: Felix den Adel ,

Metropolis heeft dit jaar een mooie line up in petto. Het festival heeft Rotown uitgekozen om een voorproefje te geven van hetgeen dat dit jaar op 5 juli in het Zuiderpark zal plaatsvinden. Onder het motto 'New music first' licht Metropolis vanavond een tipje van de sluier op met de Deense band The Asteroids Galaxy Tour.

Rotterdam present op Metropolis met Elle Bandita en Face Tomorrow

De doorbraak van het Deense The Asteroids Galaxy Tour is te danken aan de lieftallige Amy Winehouse. Na het luisteren van de demo heeft ze The Asteroids Galaxy Tour meteen op tour door Europa genomen. Vervolgens is de band in het gehoor van Steve Jobs (Apple) gevallen, die toen hun tracks 'Around The Bend' en 'The Sun Ain's Shining No More' heeft gebruikt in de reclamecampagnes van deze fruitige elektronica fabrikant. Nu staat The Asteroids Galaxy Tour weer op eigen benen en geeft vanavond een voorproefje van Metropolis in Rotown. Op het festival (dat dit jaar plaats zal vinden op zondag 5 juli) zullen naast The Asteroids Galaxy Tour onder andere onze Rotterdamse trots Elle Bandita en Face Tomorrow optreden. 

Na een korte introductie waarbij enkele namen van het festival worden onthuld vult de over-de-top hipsterband The Asteroids Galaxy Tour het podium. Leadzangeres Mette Lindberg (die totaal niet opvalt tussen de rest van de band met haar gouden jasje en een hippe zonnebril) sust al snel het rumoerige publiek met haar soulvolle en schattige stem. Meteen is goed te horen waarom deze band in het voorprogramma van Amy Winehouse heeft gestaan. Het gezelschap brengt een vrolijk, swingend en enigszins mysterieus muzikaal schouwspel. Het vrolijke trompetgeluid wordt soepel afgewisseld door de funky bastonen. Het geheel wordt begeleid door de swingende drum van het tweede bandlid Lars Iversen. De band krijgt het voor elkaar om al na enkele minuten de hele zaal in zijn greep te krijgen. Het soulvolle optreden is daarnaast ook erg divers. Er rollen niet achter elkaar dezelfde nummers uit maar er word afgewisseld tussen drukke, vrolijke, swingende en speelse liedjes. 

Naast het geluid is de performance van de band ook erg vermakelijk. Het is goed te zien dat Mette veel plezier heeft tijdens het optreden. Dit komt onder andere naar voren door haar schattige glimlach en de korte toespraakjes. Bovendien swingt ze er samen met de andere bandleden gracieus op los. Doordat het gezelschap het zo naar zijn zin heeft hoeft het publiek daarom ook weinig inzet te leveren om de toegift van de band te ontvangen. Na een kort applaus en enig gegil en geklap springen de Denen weer vrolijk in het harnas en geven helaas een toegift van maar één enkel nummer. 

The Asteroids Galaxy Tour is een fijn voorproefje voor de artiesten die plaats zullen nemen op Metropolis. Het motto van het festival is 'New music first', hiermee doet het Rotterdamse festival goed zijn best om de onbekende artiesten te boeken die nog moeten vechten voor hun roem. Toch zijn er dit jaar in het Zuiderpark veel bands die al erkend zijn als goede Nederland muziek. Voor iedereen die na de Toppers het vertrouwen in de Nederlandse muziek is verloren is Metropolis een goede manier om te zien dat Nederland wél talent bezit. Daarnaast zijn de internationale acts die wellicht minder bekend in het gehoor liggen ook zeker de moeite waard!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam