Circusshow van Bonaparte in Rotown Circusshow van Bonaparte in Rotown

Dansbare mix van elektronica en rock ‘n roll

, Tekst: Kim Raven, Foto's: Felix den Adel

Circusshow van Bonaparte in Rotown

Dansbare mix van elektronica en rock ‘n roll

Tekst: Kim Raven, Foto's: Felix den Adel ,

Bonaparte speelde zaterdag 23 mei Rotown volledig plat. Alle voetjes gingen van de vloer tijdens het spektakel met dansbare mix van elektronica en rock ’n roll met invloeden van rock en ska.

Dansbare mix van elektronica en rock ‘n roll

De volle zaal van Rotown staat een circusshow te wachten. Vier mannen en vier vrouwen geven gestalte aan de band Bonaparte. Op hun site staat te lezen dat ze ‘aTteNtiOn dEfiCiT diSorDeR mUziK’ maken. In eerste instantie valt er niet zoveel bij voor te stellen, maar als je ze live gezien hebt, begrijp je een beetje wat ze bedoelen. 

Een toetsenist, een zingende, kreunende en geluiduitstotende gitarist, een drummer en een bassist starten de show. De bassist komt vanuit het publiek, hij is gekleed in alleen een onderbroek en een grote jas. Ook de rest van de mannen hebben geen T-shirt aan en dierenmaskers op. Halverwege het eerste nummer komen ook de vrouwen het podium op. Vreemde schmink, en leuke jurkjes zorgen voor een fijne aanvulling. De vrouwen dansen als gekken en het publiek gaat snel meedoen. 

Na de eerste paar nummers gaan de kleren, pruiken en andere attributen van een aantal danseressen uit. Gelukkig heeft de halfnaakte dame stukjes tape op haar tepels. Het wisselen van kostuums, blonde lange haren, korte haren, zwarte haren gaat aan een stuk door. Alles wisselt. Zelfs de muziek.  

De muzikanten van Bonaparte kennen elkaar uit Berlijn. Volgens hun site komen ze overal vandaan. ‘You can say we are from Germany, France, Switzerland, Panama, America, Mexico, New Zealand, Austria, Sweden, Poland & Brazil but we sound like something else.’

is het best te omschrijven als een mix tussen rock ’n roll, elektronica met invloeden van rock en ska.  

De nummers worden met veel overgave gebracht, en muzikaal staat de show net zo goed als de dans en de acts er om heen. De zang is vaak niet te verstaan, of het is gewoon een onbekende taal, maar het is niet vals. Het publiek danst, er is zelfs een moshpit en de bandleden komen ook tijdens sommige nummers het publiek in. Het is een groot feest. 

Na twee toegiften, waarbij het konijn ook nog tevoorschijn kwam, is de show afgelopen. En dat vind iedereen jammer. Bezweet en wel wil het publiek alleen nog maar meer. Bonaparte speelt nog in de Effenaar in Eindhoven, op 24 mei, maar daarna voorlopig even niet in Nederland.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam