Cd release Vera in WATT Cd release Vera in WATT

Rotterdamse singer songwriter laat indruk achter

, Tekst: Niels van Beers Foto's: Patricia de Jong

Cd release Vera in WATT

Rotterdamse singer songwriter laat indruk achter

Tekst: Niels van Beers Foto's: Patricia de Jong ,

Singer songwriter Vera presenteerde haar debuutcd "Leave a line" in het theater van WATT. Het publiek zag een persoonlijke show met kippenvelmomenten.

Rotterdamse singer songwriter laat indruk achter

Om kwart voor negen stipt is het voor een zondagavond flink gevuld in het Watt theater. De reden: singer/ songwriter Vera presenteert haar debuut cd ‘Leave a line’ en ze doet dit niet alleen. Ze heeft niet de minste muzikanten om haar heen verzameld, namelijk leden van de Rotterdamse band Raskolnikov. Het geluid is op ideaal luisterniveau, zodat elk liedje tot in de details hoorbaar is.
 
De set start met een licht nerveuze Vera Jürhend als frontvrouw en ze brengt  breekbare popliedjes met kop en staart, meerstemmige zang en de juiste-breaks-op-de juiste-plaats. Ze is gezegend met een fijne zangstem. Haar teksten zitten vol persoonlijke verhalen over liefdes en emoties en dat zorgt er heel even voor dat de zangeres haar tranen niet kan bedwingen. Echter dan dit kan het niet. Prachtig!

Na een geplande pauze komt de band terug, aangevuld met twee strijkers. Hierdoor krijgt de muziek nog meer kracht en emotie en zorgen ze voor een aantal kippenvelmomenten. ‘Rotterdamse’ Carry zette met een veel te lange maar komische inleiding Vera in het zonnetje en feliciteerde haar met haar debuut CD. Heel eventjes leek het een solo showtje van Carry te worden maar al gauw werd er door Vera en band doorgegaan waar een ieder voor kwam: de muziek.

In het tweede deel van de set valt alles op zijn plek en staat er ineens een zelfverzekerder Vera op het podium. De nummers staan op zich al als een huis en werden alleen nog maar steviger dankzij Mark Ritsema op gitaar en Peter Jesse op contrabas. Drummer Ron de Bruin weet wat beheerst spelen is en maakt goed gebruik van stiltes en spanningopbouw. In het schitterende ‘No reply’ laten Vera en Mark een mooi stukje duo zang horen. Als aan het eind “Always something” wordt ingezet voegen de producer Dirk Polak op accordeon en nog een gastzangeres zich bij de band wordt de spanning ontladen in een  meezingfeestje op het podium.

Met Vera heeft Rotterdam er een ijzersterke singer/songwriter bij die geen spelletjes als X-factor of Grote prijs nodig heeft.
Dit optreden en haar cd ‘Leave a line’ is het bewijs daarvan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam