Amsterdam de Italo schaamte voorbij Amsterdam de Italo schaamte voorbij

Tom Trago start muziekproject uit liefde voor genre

, Fiona Fortuin

Amsterdam de Italo schaamte voorbij

Tom Trago start muziekproject uit liefde voor genre

Fiona Fortuin ,

Amsterdam moet de Italo schaamte voorbij. Tom Trago is samen met Lupe, San Proper en Martin Duvall een project gestart, Italo Elite. De vier nemen oude Italo tracks onder handen om ze van het stoffige imago te ontdoen. "Maar de kitsch blijft behouden, want je moet je niet schamen voor de corny refreinen.”

Tom Trago start muziekproject uit liefde voor genre

Zijn liefde voor Italo Disco was er al, maar sinds Tom Trago diep in de archieven van de jaren zeventig en tachtig is gedoken, is deze zo sterk geworden dat hij het tijd vond voor iets nieuws: het muziekproject Italo Elite.

Het project dat de Amsterdammer start samen met zijn stadsgenoten Lupe, San Proper en Martin Duvall, moet voor verfrissing van het oude genre zorgen. “Italo heeft last van een stoffig imago”, vertelt hij. “Dat is ook niet zo gek. Te vaak bezitten Italo tracks een corny refreintje, of een saxofoon solo uit blik. Dat maakt het gedateerd en niet meer van nu.”
 
Dit probleem lost het viertal op door re-edits en muziek toe te voegen. “Ik mis die Italo energie in Amsterdam, het moet weer gaan leven. Maar wel met een nieuwe balans. De kitsch blijft behouden, want je moet je niet schamen voor stomme refreinen, maar we voegen wel een hedendaagse groove toe.” Rotterdam kent al een levendige scene, rondom het label Clone. “Maar dat zijn puristen, die zich erg richten op de klassieke sound. Die willen wij nu juist doorbreken.”

Een eerste track die door de heren onder handen is genomen, kun je beluisteren op hun blog. Aan Italo Elite is ook een clubavond gekoppeld. “Martin zal voor de aankleding zorgen, met gekke types en Martin zelf die eigenlijk al een levende act is. Ik wil er verder niet te veel over vertellen, anders verklap ik alles al.”

Wil je graag deel uitmaken van de nieuwe Amsterdamse elite, dan kan dat. Macht, geld of status is geen vereiste, slechts een computer en internet. Aanmelden kan via de site van Italo Elite. Donderdag 14 mei is de eerste clubavond.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam