Opening Exit gaat toch door

Rotterdams podium krijgt voorlopig vergunning

Atze de Vrieze ,

Witte rook in Rotterdam: de geplande officiële opening van poppodium Exit kan vanavond gewoon door gaan. Woensdag werd duidelijk dat Exit een tijdelijke vergunning krijgt, tot het moment dat de officiële vergunning rond is. "Never a dull moment bij Exit."

Rotterdams podium krijgt voorlopig vergunning

Witte rook in Rotterdam: de geplande officiële opening van poppodium Exit kan woensdagavond gewoon door gaan. Het feest kwam in gevaar toen vrijdagavond controleurs constateerden dat Exit zonder vergunning open was. De zaal werd accuut gesloten, maar woensdag werd duidelijk dat Exit een tijdelijke vergunning krijgt tot het moment dat de officiële vergunning rond is. “De gemeenteraad en wethouder hebben de burgemeester het advies gegeven ons die tijdelijke vergunning te geven. Die heeft het idee vandaag goedgekeurd. Niet alleen de kick off vanavond kan doorgaan, maar ook het programma dat de komende week volgt.”

Om de voorlopige vergunning om te zetten in een echte, zal Exit nog flink aan de bak moeten. Zo moet het bestuur voldoen aan de Wet BIBOB, die de integriteit van organisaties regelt. En de bestuursleden moeten diploma’s halen op het gebied van sociale hygiene. “Dat schijnt nieuw te zijn”, zegt Leen Steen. “En dat terwijl ze zelf nooit achter de bar zullen staan. Ach, het waren uiteindelijk maar twee dagen ellende. Never a dull moment bij Exit.” Eind goed al goed. Woensdag om 17:00 uur begint de receptie in Exit. Steen wacht nog even met de champagne. “Ik moet zo nog speechen. Daarna ga ik pas drinken. En veel.”