Motel Mozaïque zoekt bouwput op

Een nachtje Rotterdam in je favoriete parkeergarage

Tekst: Niels van Beers Foto's: Daniel Baggerman ,

Donderdagavond presenteerde de organisatie van Motel Mozaique het programma van de aankomende editie. Dit jaar staat daarin het thema’ bouwputten’ centraal. En waar anders dan in het NAI kun je dergelijke plannen beter presenteren?

Een nachtje Rotterdam in je favoriete parkeergarage

Donderdagavond presenteerde de organisatie van Motel Mozaique het programma van de aankomende editie. Dit jaar staat daarin het thema’ bouwputten’ centraal. En waar anders dan in het NAI kun je dergelijke plannen beter presenteren? En hoe boeiend kun je iemand laten spreken over iets saais als een bouwput? Zoals elk jaar weer kiest de organisatie verrassende plekken uit om te overnachten, en dit maal kan er overnacht worden in Rotterdams grootste bouwput van het moment: de parkeergarage in het Museumpark.

Naast het muziekprogramma werd met name de nadruk gelegd op het kunstprogramma.Variërend van erotische short stories vanuit een haardroger tot en met rondleidingen langs de vele bouwputten die Rotterdam rijk is.  

Het bleef tijdens deze persbijeenkomst gelukkig niet alleen bij geluister naar gortdroge info. De Rotterdammer Goslink kwam de avond gepast inkleuren met een optreden.

Hem kenden we al van El Pino & the Volunteers en nu is hij met een uitgeklede versie van zijn huidige band te gast. Samen met een celliste en contrabassist bracht Goslink Nederlandstalige ballades te horen, leunend op country & blues.

De voormalig vuilnisman weet van afval nieuwe instrumenten te maken. Zo had hij van een oud mandarijnenkistje een gitaar gemaakt en wist er nog een prima geluid eruit te krijgen. Goslink is naast vele andere artiesten straks te zien op het 9de Motel Mozaique festival!

De persbijeenkomst werd afgesloten met een rondleiding over de bovengenoemde parkeergarage in aanbouw.

We kijken vol spanning uit naar de 9de editie van Motel Mozaique op 10, 11 en 12 april!