Gedurfde muziek tijdens Redsound Festival

13 t/m 15 maart op verschillende locaties in Rotterdam

Tekst: Linda Wimmenhove met dank aan Redsound ,

In het weekend van 13 t/m 15 maart vindt op diverse locaties in Rotterdam het Redsound festival plaats. Drie dagen lang kunnen de bezoekers genieten van niet-alledaagse, gedurfde muziek. Bovendien geeft 3voor12 Rotterdam dagkaarten weg voor het programma in Worm.

13 t/m 15 maart op verschillende locaties in Rotterdam

In het weekend van 13 t/m 15 maart vindt op diverse locaties in Rotterdam het Redsound festival plaats. Drie dagen lang kunnen de bezoekers genieten van niet-alledaagse, gedurfde muziek. Hieronder alvast een voorproefje van het programma:

Het programma begint vrijdagavond in Kookpunt met  'In the wisk of a lambs tail' van Harry de Wit . In 30 minuten wordt een heerlijk muzikaal toetje voorbereid door Rosa Ensemble onder leiding van percussonist Daniël Cross. Deze performance is op alle drie festivaldagen te zien.
Liefhebbers van jazz komen ruimschoots aan hun trekken in Staal met Jazz International Dubbel Bill, Trio BraamDeJoodeVatcher & Oene van Geel en Nils Wogram.
In Worm is Mecha/Orga, ofwel Yiorgis Sakellariou te zien. Mecha/Orga staat voor rijkelijk gelaagde elektronische drones, waarin zowel harmonie als chaos een evenwichtige rol spelen.

Zaterdag gaat het programma onverminderd sterk door met het inloopprogramma Shorts in de Schiecentrale. De deelnemende ensembles en artiesten, waaronder Friso van Wijck, Tomoko Mukaiyama en VocaalLab Nederland hebben zelf invulling aan de  beschikbare ruimte gegeven. Het resultaat kan gratis worden bekeken!
Ook bijzonder is Aufgehoben, één van de meest interessante experimentele muziekacts uit het Verenigd Koninkrijk. Live wordt er naar hartelust geïmproviseerd met drums (twee!), gitaar en elektronica. Dit alles wordt ter plekke omgevormd tot een compromisloze maar edele vorm van gelaagde, gedeconstrueerde rock. Het geheel wordt ondersteund door bezwerende visuals.

Op de afsluitende dag is er ruimte voor de componisten (studenten en docenten) van Codarts in de Doelen.
Het Kronos Quartet heeft de eer het festival af te sluiten. Tijdens het slotconcert zal onder meer van Hanna Kulenty, Aleksandra Vrebalov en Felipe Pérez Santiago ten gehore worden gebracht.

Voor het volledige programma en informatie over de locaties, check: www.redsoundrotterdam.nl

Wil jij dagtickets winnen voor het programma in Worm? Stuur dan een mail naar prijsvraag3voor12@gmail.com met in het onderwerp Redsound en vermeld naast je gegevens op welke dag je graag zou willen gaan.