Speak and The Spells trappen af ! Speak and The Spells trappen af !

een voorproefje Primitive! Festival

, Tekst: Niels van Beers

Speak and The Spells trappen af !

een voorproefje Primitive! Festival

Tekst: Niels van Beers ,

In Rotown opende het Londense Speak & The Spells afgelopen woensdag het jaarlijkse Garage festival Primitive! De drie apen stonden aan de taak om een voorproefje op het festival te geven.

een voorproefje Primitive! Festival

Het uit West End, Londen afkomstige Speak and the Spells zijn drie jonge honden die hun voorliefde voor primitieve rock'n'roll nog maar kort geleden hebben ontdekt. Voor een man of veertig publiek brengen ze hun trashy garage rock in Rotown ten gehore. Het gitaargeluid is ondergedompeld in een oceaan van galm, waarin ergens in de diepte schelle noten hoorbaar zijn. Alledrie gehuld in fashionable witte pakken rammelen ze door hun set heen. De bassist lijkt net een kleinkind van The Who. Hun muziek rockt aardig en vliegt hier en daar lekker uit de bocht. Niet alleen 60's garage rock, maar ook flarden The Fall en Joy Division komen om de hoek kijken.

Maar het geheel loopt niet zo lekker als de heren hadden gewild. Speak and the Spells rammelen, kraken, piepen en brengen hun set ten einde in een ware noise escapade. Met uitgetrokken broekriem slaat de bassist op zijn gitaarsnaren, gitaren liggen op de vloer en met een licht gefrustreerde blik verlaten de drie youngsters het podium. Of was dit gewoon afgesproken werk?

Al met al brachten Speak and The Spells een idee voor wat er de komende dagen op Primitive! Festival in Watt aan garagerock te beleven is. En waar hopelijk wat meer kwaliteit te horen zal zijn dan op deze avond.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam