Doe Jij Het Op Muziek met Young and Desperate Doe Jij Het Op Muziek met Young and Desperate

"Ik ben echt als de DOOD voor aliens.."

, Redactie 3voor12Rotterdam

Doe Jij Het Op Muziek met Young and Desperate

"Ik ben echt als de DOOD voor aliens.."

Redactie 3voor12Rotterdam ,

Omdat Young niet altijd onschuldig betekent ook deze heren en dame aan het woord in ons favoriete vragenlijstje. Platen kopen is niet meer van deze tijd, en bandshirts eigenlijk ook niet! Eigenlijk hebben we bij de redactie het gevoel dat we oud aan het worden zijn nu..

"Ik ben echt als de DOOD voor aliens.."

Doen jullie het op muziek ?
Simone: “Dat komt zelden voor, ik heb het pas geleden nog geprobeerd op 'Be your own pet' het ging best smooth tot het nummer "bummer time" voorbij vloog, toen hield ik het niet meer...
Nee, het was geen orgasme.... Wat een kut nummer is dat zeg. Alsof zes mannen naast mijn bed stonden te gillen als apen. Ik was meteen klaar”
Jeroen: “uuh, nee?”
Sander: “Bij mij staat de muziek altijd aan. Dus de kans dat ik het doe op muziek is wel erg groot.”
Richard: “Ik doe het met muziek!”
Steven: “Natuurlijk! Hoe krijg je ze anders in de stemming?”

Als je op de dansvloer staat, welk nummer MOET de DJ draaien?
Simone:“ 'Je veux te voir' van YELLE! 'Je veux te voir, dans un film pornographique, en action avec ta bite, forme patatoes ou bien frites.' Wat een heerlijk nummer!”
Jeroen: “Slam van Pendulum of The Prodigy ofzo”
Sander: “Ik ben erg graag van D&B op de dansvloer. Eén van de vele nummers die ik vaker heb aangevraagd is 'Omen' van The Prodigy. Dat nummer heeft gewoon en dikke sound, en zeker op de dansvloer.”
Richard: “Daar heb je het probleem al, ik sta niet op de dansvloer. Uitgaan komt er ook niet veel van omdat ik zelf te veel muziek maak! Als ik er dan toch sta boeit het me vaak niet zo wat er gedraaid wordt.”
Steven: “ 'Pendulum – Other Side'. Als ie dan ook nog 'Killing in the name of' van Rage Against The Machine draait dan krijgtie een biertje van me!”

Wat is de laatste plaat die je hebt gekocht?
Simone: “Oeeh... moet ik even diep in mijn geheugen graven, ik ben niet zo van het platen kopen.
Volgens mij is dat "so real" geweest van Jeff Buckley. Die gozer heeft echt een geweldige stem, daar krijg ik nou echt kippvel van, echt heerlijk voor zo'n emotionele huilbui!”
Jeroen: “Ik zou het echt niet weten, dat is zoooo lang geleden...”
Sander: “Huhmm, goeie vraag. Te lang geleden dat ik geld heb uitgegeven aan een cd. Ik koop nooit wat, ik download het. I know, it’s bad. Ik denk dat de laatste plaat die ik gekocht heb van Linkin Park is. Op die cd stonden toen hele goeie songs. Ik kon hem niet laten liggen!”
Richard: “Die was van de Red Hot Chilli Peppers, maar dat was een cadeautje voor m'n neefje... Voor mezelf is al wat langer geleden, dat was 'Porcupine tree - Deadwing'. Ik download niet veel, dat doen andere wel voor me... en dan neem ik het wel over.”
Steven: “'Consolers Of The Lonely' van The Raconteurs. Fantastische plaat!”

Noem je drie favoriete artiesten uit Rotterdam:
Simone: “Elle Bandita vind ik echt heel erg tof. Al is het alleen al omdat ze de middelbare school waar ik nu op zit net zo kut vond als dat ik hem nu vind, dat schept een band. Verder vind ik Charlie Dée ook erg leuk en de King Kong Klub is echt geweldig!”
Jeroen: “Ik ken alleen de King Kong Klub. Die vind ik erg tof!”
Sander: “Elle Bandita, Face Tomorrow, King Kong Klub. Dit zijn drie verschillende artiesten maar hebben allemaal iets waardoor ze zo geweldig zijn.”
Richard: “Yasmin, Road Sign, en Rory MI vind ik heel erg tof...”
Steven: “Ik kom niet uit regio Rotterdam dus even snel from the top of my head: The Apers, JIP en tot slot La Grace, ook al zijn die inmiddels uit elkaar..”

Wat is je favoriete bandshirt en hoe kom je eraan?
Simone: “Telt een H&M'etje ook? Ik heb er een van de Rolling Stones, eigenlijk draag ik die te weinig. Ik doe hem morgen aan! The Rolling Stones zijn trouwens echt mijn helden. 'Wild Horses' & 'Satisfaction' zijn echt zo goed!”
Jeroen: “Eentje van 'Bring Me The Horizon'. Die heb ik van de Large.”
Sander: “Dat is dus duidelijk het shirt met de teddybeer erop. Ik heb dat shirt ooit gekocht in Rotterdam in Daily Rush. Helaas ben ik het shirt kwijt geraakt bij een gig...”
Richard:
“Mijn favoriete bandshirt is van The Foo Fighters. Die heb ik gekocht in een surfshop ver weg. Ik vond de print wel tof en toevallig stond er Foo Fighters op. Nog toevalliger vind ik dat ook erg gave muziek is.”
Steven: “Wat als ik nou geen bandshirt heb? Ik ga voor m'n vrij exclusieve State-X New Forms t-shirt. Gekregen van iemand die eraan mee had gewerkt, maar vanwege contra-spionage kan ik zijn naam niet vernoemen. Moet die weer een schuiladres gaan zoeken en een andere naam nemen enzo.”

Als je ooit nog eens een band gaat beginnen, hoe zou je deze dan noemen?
Simone: “Ik ben echt inspiratieloos nu hoor, het is 3 minuten over 11 's avonds. Mocht het er ooit van komen een nieuwe band te beginnen dan wordt het iets in de trant van 'Ik Haat School' of 'Schat, Laat Jij De Dond Uit?'”
Jeroen: “Uuh iets van: 'We Komen Iets Later'”
Sander: “Ik zou de band 'Betty’s loveletters' noemen. Tijdens een bandrepetitie van Y&D zag ik een doos staan met die tekst erop. En ik dacht: “Wow, Dat Is Best Een Geniale Naam”.”
Richard: “Nu ik dit te schrijven ben ik behoorlijk inspiratieloos... Deze week moest ik al een bandnaam verzinnen, alleen daar ben ik ook nog steeds uit... Ik vind zo'n naam als "Gratis Bier" echt vet verzonnen. Marja, die bestaat al dus dat gaat hem niet worden...”
Steven: “Voor de grap iets wat totaal niet bij de muziek past. Mensen onthouden dingen die voor hun idee niet kloppen.”

Als je bezoek krijgt van een buitenaards wezen welke plaat zet je dan op en waarom?
Simone: “O ja hoor, zo'n vraag moet je echt aan mij stellen, de rest van de band zal zich wel rot lachen. Ik ben namelijk echt als de DOOD voor aliens, mocht ik hem in de verte zien aan komen en nog genoeg tijd hebben om een plaatje op te zetten voordat ik heel hard weg ga rennen wordt het zeker een plaat van The Dillenger Escape Plan want het wordt voor mij dan echt vluchten.”
Jeroen: “ 'Allerliefs uit Londen' omdat dat er zo lekker bij past”
Sander: “ 'Aliens Exist – Blink 182' geen twijfel over! Het nummer gaat over dat een jongen aliens tegenkomt en iedereen dat wijs wil maken, maar niemand gelooft hem... Ik denk dat hetzelfde zou gebeuren als ik een alien op bezoek krijg…”
Richard: “Alien muziek natuurlijk!”
Steven: “ 'Alien Smalien' van mijn andere band The Levi's. Hopen dat ze er dan vanaf zien me te ontvoeren.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam