Doe Jij Het Op Muziek, met de King Kong Mannen Doe Jij Het Op Muziek, met de King Kong Mannen

"Er is kans dat ik de hele poging staak tot de afstandsbediening gevonden is"

, Redactie 3voor12Rotterdam

Doe Jij Het Op Muziek, met de King Kong Mannen

"Er is kans dat ik de hele poging staak tot de afstandsbediening gevonden is"

Redactie 3voor12Rotterdam ,

Omdat ook wij wel eens vergeten dat we hippe items hebben, kicken gewoon voor de derde keer op rij af met Doe Jij Het Op Muziek. We kunnen ons niet voorstellen dat jullie het zat zijn namelijk. Deze keer met de mannen van de King Kong Klub, een zeer openminded gezelschap..

"Er is kans dat ik de hele poging staak tot de afstandsbediening gevonden is"

Doen jullie het op muziek?
Peter: ”Ik luister graag naar muziek tijdens het koken, maar ik eet liever in stilte. Zo is het bij de liefde ook een beetje. Al Green is trouwens erg fijn als je lekkere trek hebt.”
Sven: ”Niet altijd liefst wel, maar moet wel een goed gevoel bij de muziek zitten!”
Danny: ”Nou, ja, soms als het dus al aan staat. Of op tv, behalve als het te veel afleid, dan is er kans dat ik de hele poging staak totdat ik een afstandsbediening heb gevonden om de tv uit te zetten.”

Welk nummer en/of welke band willen jullie NOOOOIT meer horen?
Peter: ”Woo-o-o-ho-ho! Why is my life so boring?' Ik hoor m altijd in de Super de Boer tijdens de boodschappen. Die belabberde tekst en dat valse refreintje: ik vind t ongeveer net zo tof als vieze haren uit een verstopt doucheputje trekken. Begrijp me niet verkeerd, ik ben er voor dat creatieve mensen zich uiten maar voor het bandje Leaf en hun nummer Wonderwoman maak ik graag een uitzondering.”
Sven: ”Kan U2 niet verdragen, het is een zwaar trauma waar ik liever niet over praat…”
Danny: ”Hmmm... als in: ik vond het vroeger wel goed? Korn. PUNT!

Als je op de dansvloer staat, welk nummer MOET de DJ draaien?
Peter: ”'Annie, I'm not your daddy' van Kid Creole & The Coconuts.”
Sven: ”House of jealous lovers – The Rapture is een favoriet”
Danny: ”Ja, Ruffneck rules the hardcore scene van Juggernaut natuurlijk! Ik was, toen ik 14 was, en heel graag aan de wereld liet zien dat ik alto (mooiste afkorting ooit) was, stiekem fan van allerlei gabber en happy hardcore dingen. Ohw! Dune! Dune is echt goed, ze mogen ook gewoon hun greatest hits draaien.”

Wat is de laatste plaat die je hebt gekocht?
Peter: ”The Opposites als verjaardagscadeau voor mijn broer. Voor mezelf 'Ruke' van Darko Rundek. Hij is een singer/singwriter uit Kroatië en heeft wel iets weg van Nick Cave en Tom Waits.”
Sven:”Rain Dogs – Tom Waits”
Danny: ”Als in geld uitgegeven? 595 van Karate, de een na beste plaat van karate EVER! en ik wilde vorige week het singletje van "Kejje nagaan / spat niet met pap" van 'Het'  kopen. maar ik was blut. Dus als iemand em wil, hij ligt misschien nog bij de da capo in utrecht. aan de oude gracht zit dat, ergens.”

Noem je drie favoriete bands uit Rotterdam:
Peter: ”Ik was altijd een fan van Wiseguy. Onderschatte band en jammer dat ze uit elkaar zijn. AC Berkheimer is wel van nu. Ze komen in juni met een nieuwe cd en die moet je zeker in de gaten gaan houden. Tot slot dan een zangeres: Dina Medina, ze komt uit Schiedam maar ze zingt morna's, de muziek van Kaapverdië. Ik zag haar een keer spelen en ze heeft echt een geweldige stem en uitstraling.
Sven: ”Dokter Schnitt, Surface Noise en Stöma”
Danny: ”Eehm.. Black dog society, El Pino, The Solo Men Only (eigenlijk alles van LLIK dus ook feverdream, en oil enzo) en Stoma. Shit dat zijn er 4. ja eigenlijk doet alleen Black Dog Society er echt toe. Die verdienen echt een bijzondere positie in de annalen van de popgeschiedenis.”

Wat is je favoriete bandshirt en hoe kom je eraan?
Peter: “Het shirt van de King Kong Klub dat Danny Lelieveld voor mij met de spuitbus heeft gemaakt. Hij kwam helemaal high uit het schuurtje, maar het was het waard!
Sven: ”Mijn King Kong Klub shirt, het zit lekker en heeft een mooie kleuren combo (Wit/roze). Ik heb het zelf gemaakt met hulp van Danny!”
Danny: ”M'n Malkovich konijnen shirt. En die heb ik gewoon gekocht bij een optreden, zoals dat hoort. Oh, en ik vind m'n apers shirt ook heel mooi, yvo bedankt.”
Hoe zou je je (eventuele/volgende) band noemen?
Peter: ”Het was de bedoeling dat De Wisselende Contacten (mijn andere band) ooit De Uitgeprocedeerde Asielzoekers zou heten, maar dat vond Casper niet leuk (en hij had gelijk) dus toen kozen we voor de Wisselende Contacten. Ik las laatst trouwens iets over De Dikke Vandalen. Wat een meer dan briljante bandnaam! Jammer dat ik m niet heb bedacht..”
Sven: ”Atoms Napalm Orange”
Danny: ”Nou, ik hoorde dat van die samentrekkingsnamen nu wel avant garde zijn. Je weet wel, dingen als: DavidGilmourGirls of AnnaFrankZappa. Dus waarschijnlijk wordt het zoiets als ChasingAmyWinehouse, EltonJohnKennedy of HurricaneDavidHasselhoff”

Als je bezoek krijgt van een buitenaards wezen welke plaat zet je dan op en waarom?

Peter: ”Als het een alienmannetje is dan kies ik voor Johnny Cash. Dan zitten we tien minuten later iets te drinken en te praten over de voetbaluitslagen op zijn planeet. Als het een ruimtereizigster is, en ze ziet er een beetje uit als Barbarella dan kies ik eerder voor Al Green.”
Sven: ”Als ik bezoek zou krijgen van aliens, zou ik ze “Revolver” van “The Beatles” laten horen, omdat ze kennis moeten maken met mooie aardse pop tonen en weg moeten gaan in een trance! Maar “Blonde On Blonde” van “Dylan” maakt ook een goede kans. Als het geen toffe aliens zijn zou ik “The future of war” van “Atari Teenage Riot”  opzetten, en er zelf nog keihard door heen krijsen om ze weg te jagen!”
Danny: ”Ligt er aan of ie op m'n vloerbedekking staat te slijmen of niet. Ik bedoel, als ie de boel netjes houdt, dan laat ik em de eerste 30 seconden van elke plaat/cd die ik heb horen, geheel zoals blanke jonge muzieknerds dat horen te doen.  Maar als ie er een slijmerige rommel van maakt, dan wordt het denk ik Das Oath, of die ene 'live' plaat van Atari Teenage Riot, of iets anders heel hards.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam