Riot Girls Night Out in de Exit Riot Girls Night Out in de Exit

Geslaagde rock ’n roll zoals het bedoelt is

, Tekst: Elmer Bosshard Foto's: Vincent Hansen

Riot Girls Night Out in de Exit

Geslaagde rock ’n roll zoals het bedoelt is

Tekst: Elmer Bosshard Foto's: Vincent Hansen ,

Een ouderwetse rock 'n roll avond met bandjes die voornamelijk uit dames bestaan. Niet alles kwam even professioneel over, maar over het geheel genomen was het een geslaagde avond.

Geslaagde rock ’n roll zoals het bedoelt is

Aangekomen om 21.30 uur, stond Cheap Thrills nog even te sound checken. Het was nog geen volle zaal, maar dat is nooit aan het begin van een avondje rockmuziek. Pas om 22.00 trapten ze de avond af.

En hoe. Deze Haags/Haarlemse meidengroep, met voor deze keer een mannelijke bassist als invaller, weten hoe ze moeten rocken. Zelf omschrijven ze zich als een band met “shredding guitars, groovy basslines and pounding drums” en dit klopt ook zeker. Wat voorop stond bij dit optreden was tevens het plezier. De zangeres ging haar gang op en off stage en de drumster, gitariste en bassist konden niet meer doen dan ronduit grijnzen en rammen op hun instrumenten. Qua techniek wisten deze artiesten ook zeker waar ze mee bezig waren.

Wat wel jammer was, was het enigszins ‘oefenruimte’ sfeertje dat rondhing bij dit optreden. De opmerkingen tussen de band en het publiek kwamen soms nogal amateuristisch over, terwijl Cheap Thrills toch al aardig wat ervaring op hun naam heeft staan. Volgende keer toch een ietwat professionelere uitstraling naar het publiek toe misschien. En al klonk het allemaal wat bekend voor een punkrockbandje, als je het zo weet te presenteren, dan maakt dat ook allemaal niet uit. Zeker een goede start voor een avondje rocken!

Dan de volgende band, de Amsterdamse Dusty Blinds om de avond voort te zetten. Bestaande uit twee meiden (gitaar en drums) en een gast (gitaar), wisten deze dames en heer de sfeer er goed in te houden. Dusty Blinds lijkt op Cheap Thrills, maar dan wat meer richting de indierock. Ook hier weer een goede, energieke show, waarbij de muzikanten goed op elkaar ingespeeld waren. Het gebrek aan een bassist was ook geen gemis voor dit optreden. Toch, vergeleken met het eerste optreden, waren ze net wat minder enthousiast en energiek. Voor een mooie stijgende lijn in de avond, was het misschien beter geweest als ze als eerste optraden.

De eer was aan Rotterdams eigen Queen Bee de avond af te sluiten. Beginnende met het frappante feit dat deze band aangevuld is met bassiste Wendy (gitarist van The Cuties). Dit maakte verder weinig uit, want het was hoe dan ook een goede aanvulling.

Met hun catchy popnummers gedrenkt in een laagje punk en rauwe gitaren heeft deze all girl band voor een nagenoeg perfecte afsluiting gezorgd.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam