Ignite maakt de maandag de moeite waard in Watt Ignite maakt de maandag de moeite waard in Watt

All For Nothing en State of Mind een waardige opener voor hoofdact

, Tekst: Eelco Schippers Foto's: Nico Versteeg

Ignite maakt de maandag de moeite waard in Watt

All For Nothing en State of Mind een waardige opener voor hoofdact

Tekst: Eelco Schippers Foto's: Nico Versteeg ,

Uw verslaggever kwam maandagavond voor de verandering eens op tijd de zaal in voor de voorprogramma's. En dat bleek een bijzonder goede keuze!

All For Nothing en State of Mind een waardige opener voor hoofdact

Het Rotterdamse All for nothing opent de avond in een zeker voor de maandagavond goed gevulde Watt met een stevige melodieuze mix van punk, metal en hardcore. Dat de heren en dame al met de nodige grote namen het podium deelden is goed te merken, want ze zetten een strakke en professionele show neer die door het publiek goed ontvangen wordt. Een behoorlijke pit voor het podium bij de openingsband zien we immers niet vaak!

Na een korte pauze knalt de avond verder State of mind. Zij trakteren het publiek op een groovende show, met veel jaren-'90-hardcore a la Maximum Penalty. Zo'n sound horen we weinig meer, en deze band met zeer energieke frontman mag dan ook zeker origineel genoemd worden.

Voorgaande bands blijken een zeer geschikte opwarmer voor hoofdact Ignite: Op het moment dat de mannen uit Orange County aftrappen met de nog immer lekkere hit 'Bleeding' ontstaat er voor het podium direct een fanatieke pit en de sfeer zit er goed in. Wanneer de band vroeg in de show ook nog eens de 'A place called home' ten gehore brengt brullen de fans fanatiek mee en niets lijkt een topavond in de weg te staan.

Echter, naarmate het optreden vordert is de band toch te betrappen op het feit dat enkele nummers op de automatische piloot gespeelt worden. Dat een groot gedeelte van het publiek toch enthousiast blijft meeklappen als zanger Zoli Teglas daarom vraagt zegt dan ook niets over het optreden van de band, maar bewijst dat Ignite allang niet meer alleen hardcore- en punkfans aantrekt. Een deel van de Ignite aanhang ontpopt zich vanavond tot een soort kritiekloos, ritmisch meeklappend Pinkpoppubliek dat Teglas' makkelijke praatjes over George W. Bush voor zoete koek slikt. Als de band dan ook nog eens goedkoop probeert te scoren met wat akoestische nummers dreigt de avond in te kakken, maar gelukkig lijkt de band zich richting het eind van de avond te herpakken. De lekker snelle U2 cover 'Bloody Sunday' zorgt weer voor een springende, deinende en zwetende massa en de band brengt de sfeer er weer prima in met mooie up-tempo nummers. Als de de heren dan ook nog terugkomen voor een retestrakke toegift moet al met al toch geconcludeerd worden dat de Watt ons een maandagavond bezorgd heeft die zeer de moeite waard was.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam