I Kissed Charles op Metropolis I Kissed Charles op Metropolis

Hopelijk zoenen ze beter dan ze spelen

, Tekst: Elmer Bosshard Foto's: Marcel van Leeuwen

I Kissed Charles op Metropolis

Hopelijk zoenen ze beter dan ze spelen

Tekst: Elmer Bosshard Foto's: Marcel van Leeuwen ,

Hoewel de Meppelse band I Kissed Charles naar eigen zeggen vaak omschreven wordt als "ondeugende, frisse, en scherphoekige synthpop", deed hun optreden op de 3FM Serious Talent Stage eerder denken aan de soundtrack van Hannah Montana.

Hopelijk zoenen ze beter dan ze spelen

Wie/wat/waar?
I Kissed Charles op 3FM Serious Talent Stage

Goed:
Deze band bezit een flinke dosis energie die ze meer dan graag uiten op het podium. Vanaf het begin komen ze lekker los en gaan ze goed uit hun dak. Plezier stond hoog op hun prioriteitenlijst, want dit was duidelijk af te lezen aan elk bandlid. Zowel het aantal sprongetjes als de wilde bewegingen en zwaaiingen met de instrumenten waren een plezier om naar te kijken.

Minder:
Toch red je het niet met plezier en energie alleen. Het gehele optreden werd eerder gekenmerkt door de toch wat vaker valse dan zuivere stem van de zangeres en de haperende geluidsinstallaties. De drums klonken keihard, waardoor de rest van het optreden vaak wegviel en af en toe kreeg de gitarist een flinke boost om dan weer diep te zakken. Dit gaf het geheel toch een aardige amateuristische feeling.

En om eerlijk te zijn deed de muziek zelf gewoon eerder denken aan de soundtrack van Hannah Montana, best jammer voor een Metropolis optreden.

Conclusie:
Om maar kort te zijn, het was in vergelijking met de rest van het festival gewoon onder de maat.

Cijfer:
4.5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam