Pluk de dag, Plug de nacht Pluk de dag, Plug de nacht

Een nieuwe avond in de Catwalk, ditmaal niet voor clubheads maar muziekliefhebbers!

, Tekst: Johan Antonissen

Pluk de dag, Plug de nacht

Een nieuwe avond in de Catwalk, ditmaal niet voor clubheads maar muziekliefhebbers!

Tekst: Johan Antonissen ,

Vanaf 15 januari is er een nieuwe minimal avond in de Catwalk. Bij deze avond staat de melodie en diversiteit van de muziek (in tegenstelling tot het normale gestamp) centraal. Tijdens de eerste editie van Plug de Nacht zal de grote-prijs winnaar Applescal een voorproefje weggeven van zijn set tijdens Awakenings in Februari.

Een nieuwe avond in de Catwalk, ditmaal niet voor clubheads maar muziekliefhebbers!

15 Januari is het startschot voor een nieuwe minimal avond in de Catwalk. Deze avond is voornamelijk gericht op de echte muziekliefhebber die wil smullen van uitgebreide melodieën en baslijntjes. Een goed voorbeeld van deze melodie en baslijntjes is volgens de organisatie terug te vinden in het Duitse label Kompakt. Daarnaast zien de producers van  de Nacht het experimentele label Warp ook als een voorbeeld voor inspiratie. Deze twee inspiratiebronnen voorspellen in ieder geval veel goeds betreft de diversiteit en klankdiepte van deze avond.

Een ander kenmerkend punt aan deze avond is de manier waarop de muziek wordt voortgebracht. Er wordt op deze avond namelijk bijna gebruik gemaakt van de welbekende plaatjesdraaier. Veel van de muziek die wordt gespeeld is namelijk eigen werk van opkomende producers. Een goed voorbeeld van dit opkomende talent is Applescal. Deze producer heeft zijn bekendheid veroverd door de Grote Prijs 2008 in zijn kast te slepen. Kenmerkend aan Applescal is het gebruik van uitgebreide melodieën in combinatie met de eentonige sound van acid.

Naast Applescal zal deze avond ook naar producers Paul Twin en Luc Mast kunnen worden geluisterd. Daarnaast zullen Mattheis en Joey Daniel ditmaal eens laten zien hoe hij het achter de draaitafeltjes. De opening van de avond is echter weggelegd voor de Amsterdamse Xena. Tijdens deze opening is het ook mogelijk om je eens 'ouderwets vol te tanken' doordat de Catwalk tussen 22 en 23 uur een happy-hour organiseert met bier van 1 euro. Misschien leuk voor de arme studenten in het publiek die zwaar te kampen hebben met de economische recessie ?

Pluk de Nacht :
22.00-04.00 uur
Entree: 5 Euro
Locatie: Catwalk

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam