Interview met A New Dawn Interview met A New Dawn

Een nieuw begin voor A New Dawn

, Tekst: Drop-D

Interview met A New Dawn

Een nieuw begin voor A New Dawn

Tekst: Drop-D ,

A New Dawn is inmiddels een gevestigde naam in het metalwereldje. Recentelijk maakte de band een transformatie door na binnen korte tijd het vertrek van de drummer, bassiste/grunter en gitarist. De band is alweer bijna compleet en er staat inmiddels alweer een flinke lijst met optredens in de agenda. Reden genoeg om eens op onderzoek uit te gaan.

Een nieuw begin voor A New Dawn

A New Dawn is nu 4 jaar bezig, begonnen als project en uitgegroeid tot goedlopende band. Kun je me hier in het kort iets over vertellen?
In 2004 namen Elbert en Sanne de “The Wisdom Of Hindsight” ep op. A New Dawn was toen echt nog een project. Gaandeweg bleek dat we toch wel met iets bezig waren waar een hoop potentie inzat. Langzamerhand werd A New Dawn steeds belangrijker en groeiden we uit tot een band waarmee we flink aan de weg aan het timmeren waren. Ondanks een paar hobbels die we op de weg tegenkwamen heeft de band een continue groei doorgemaakt en groeit ze nog steeds.

Onlangs hebben jullie een flinke bezettingswisseling achter de rug, wat is daar de reden van?
Een objectieve reden waarom er bezettingswisselingen binnen een band voorvallen, is altijd erg moeilijk. We zijn ooit begonnen als klein project en naarmate de band steeds groter groeit is het begrijpelijk dat sommige mensen niet meer mee kunnen komen.

Wat vinden jullie fans er eigenlijk van?
Mensen waren eerst wat afwachtend, maar achteraf volledig gerust gesteld waren over de toekomst van de band. De meeste mensen zijn toch fan van de muziek van A New Dawn. En de band staat nog steeds als een huis.

Sanne en Elbert zijn eigenlijk als enige “originele” leden overgebleven. Toevallig waren jullie samen ook verantwoordelijke voor de demo waar het allemaal mee begon: “The Wisdom of Hindsight” of toch niet zo toevallig?
Vanaf het moment dat we met “The Wisdom Of Hindsight” begonnen, hebben Elbert en Sanne heel nauw samengewerkt. De band betekent voor ons allebei heel erg veel en we zijn beiden gebrand om er iets moois van te maken. Bij het zoeken naar nieuwe bandleden hebben we er deze keer op gelet dat de nieuwe mensen eenzelfde enthousiasme voor de band zouden meebrengen.

Hoe bevalt de nieuwe bezetting?
Michel, Michiel en Rik passen gewoon helemaal bij ons. Ze hebben dezelfde ideeën qua muziek, maar zijn als persoon ook geweldig. Het klikte al vanaf het begin en het lijkt net alsof het nooit anders is geweest. We zijn allemaal erg enthousiast en dat geeft een hoop energie. We hebben ons met zijn allen kapot gewerkt om klaar te zijn voor de optredens in november maar in die korte tijd denk ik dat er al een hele hechte groep is ontstaan.

Wat kunnen we dit jaar van A New Dawn verwachten?
Ten eerste natuurlijk een goede gemotiveerde band met toffe muziek en een spetterende live show. Verder zijn we bezig met een videoclip, een nieuw album en gaan we meer dan ooit (internationaal) optreden !

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam