Stompin: grote namen in een kleine stad Stompin: grote namen in een kleine stad

Peen, Wheels On Fire, Stöma, Yasmin en Elle Bandita,

, Tekst: Niels van Beers Foto's: Joyce Noordermeer

Stompin: grote namen in een kleine stad

Peen, Wheels On Fire, Stöma, Yasmin en Elle Bandita,

Tekst: Niels van Beers Foto's: Joyce Noordermeer ,

Al een aantal jaren vinden er op bepaalde zondagmiddagen in het stadje Hellevoetsluis festivals plaats onder de noemer Stompin’. Zo’n 4 á 5 keer per jaar staat café ‘t Barbiertje stampvol. Voor je entreekaartje krijg je heerlijk gratis eten en bands te zien die je over een tijdje alleen nog maar in de grotere zalen kunt zien.

Peen, Wheels On Fire, Stöma, Yasmin en Elle Bandita,

De zondagmiddag is bij uitstek een goede dag voor toerende bands die nog een lege dag in hun tourschema kunnen vullen. Zo ontstaat er vrijwel altijd een vol programma met de nodige internationale acts.  

Afgelopen zondag was deze editie van Stompin’ alweer de 18de en aan de lokale band Peen was het de taak om de spits af te bijten. En met zo’n feestelijke ska band zit de stemming er natuurlijk meteen goed in!  

Het Rotterdamse Stöma kreeg ook veel bijval en het publiek bleef geboeid door hun inventieve en experimentele funk. Stöma bassist Bruno is naast een basvirtuoos ook gewoon een goede entertainer. De nummers staan als een huis en werden goed aangevuld door de samples en scratches van DJ Eni-Less.

Lekker maffe band met veel muzikale ideeën. Nu komen er een hoop mafkezen uit Hellevoetsluis die verder kunnen tellen dan 4,  dus lustte men er wel pap van. 

De nog maar 16 jaar oude Yasmin zette een weinig verrassende show neer.  Ondanks de inzet en goede muzikanten uit haar band klonk elk nummer als een nummer van onze nieuwe bank reclame -dame waarvan ik de naam niet eens ga noemen. Maar zij die zich door de helaas barre geluidsomstandigheden durfden te wagen konden het waarderen. Ook Yasmin zal de aankomende zomer de nodige festivals te zien zijn, let maar op.  

Het rock’n’roll ensemble Wheels On Fire uit Ohio, USA is al twee weken op tournee door Europa en ziet er vermoeid uit. Maar met een lekkere muur van gitaren en orgel wisten ze hun vermoeidheid te verbloemen. En dit soort mid tempo garagerock’n’roll en blues doet het altijd goed in deze contreien.   

De festival afsluiter Elle Bandita is goed bezig. Ditkeer met een dijk van een rockband achter zich en ze zijn er meer dan klaar voor! Als Josh Homme een vrouw was geweest en in Hellevoetsluis woonde, had Elle op deze avond een aanzoek gekregen! Want wat een heerlijk vette, enigszins gladde stoner/ glam rockshow was dit mensen! Puntig en hard maar ook vrij voorspelbaar. Tot op Lowlands dan maar. Mark my words... Een prima afsluiter van een zeer gezellige 18de editie van het Hellevoetse Stompin Festival. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam