Rotterdam weer twee platenzaken armer Rotterdam weer twee platenzaken armer

Sounds en Music Store gesloten, Plato vangt metalfans op

, Fiona Fortuin

Rotterdam weer twee platenzaken armer

Sounds en Music Store gesloten, Plato vangt metalfans op

Fiona Fortuin ,

Rotterdam is weer twee platenzaken armer. Sounds op de Korte Hoogstraat en Music Store op de Lijnbaan zijn voor goed gesloten. De verderop gelegen Plato vangt de zwervende metalfans die voorheen op de Korte Hoogstraat terecht konden op. “We hebben het een stuk drukker.”

Sounds en Music Store gesloten, Plato vangt metalfans op

Al enige tijd staat het pand van Sounds in Rotterdam leeg. Eerst kondigde de platenzaak via een brief op de ramen het afscheid aan, later werd als reden een verbouwing opgegeven. Maar alles lijkt er nu op dat de platenzaak, die sinds 1989 aan de Korte Hoogstraat is gevestigd, voorgoed zijn deuren heeft gesloten. Grote doeken hangen voor de ramen, wat het onmogelijk maakt om naar binnen te kijken. De buren bij Dille & Kamille hebben al lang niemand meer naar binnen zien gaan.

De eigenaar is onbereikbaar, Sounds Delft wil geen commentaar geven en de vestiging in Tilburg wil alleen kwijt dat het in die stad in ieder geval nog goed gaat. Maar oud-medewerker Bob de Lange weet het 200% zeker: "Sounds gaat niet meer open." Tegelijkertijd met de sluiting van Sounds is hij niet langer meer verbonden aan de platenzaak. Hij heeft er drie jaar gewerkt. "De eigenaar heeft veel moeten regelen, met de brief over de verbouwing heeft hij vragen over de sluiting willen vermijden. Hij is er erg emotioneel onder. Dat snap ik wel, het grijpt ons allemaal aan. Hart en ziel heeft hij in de zaak gestoken."

De nog altijd wel in het centrum gevestigde Plato merkt direct het gevolg van de sluiting van Sounds. Vooral de metalliefhebbers die bij Sounds in de metalbasement terecht konden, vinden nu hun weg naar Plato. “Het is hier zeker drukker sinds de sluiting van Sounds. We verkopen meer bijzondere metalboxen”, zegt Arthur van Langeveld van de zaak aan de Meent.

En ook Music Store op de Lijnbaan staat leeg. De entertainmentwinkel maakt onderdeel uit van een keten. Rene Delwel van Music Store laat weten dat de huurprijs van de locatie niet meer in verhouding stond tot de opbrengst. De winkel zal in Rotterdam niet meer terugkeren, vertelt hij. De keten heeft zo'n 120 locaties door heel Nederland.

Vorige week nog meldde Plato Den Haag dat ontslagen en een verhuizing naar een kleiner pand nodig zijn om te kunnen overleven.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam