Roosbeef ontspannen in badpak Roosbeef ontspannen in badpak

En Tjeerd van Voicst doet ook nog even mee

, Tekst & foto's: Roy van der Burg

Roosbeef ontspannen in badpak

En Tjeerd van Voicst doet ook nog even mee

Tekst & foto's: Roy van der Burg ,

Zangeres Roosbeef zingt de sterren van de hemel in Rotown. Haar scherpe en goed doordachte teksten in combinatie met haar aparte, beetje kinderlijke stem komen goed over.
Zanger Wannes van Het Zesde Metaal doet het vanavond zonder band,waardoor de sfeer van de liedjes deels verloren gaat. De contrabassiste maakt dit gemis enigszins goed.

En Tjeerd van Voicst doet ook nog even mee

Zanger Wannes van Het Zesde Metaal verschijnt op het podium niet lang nadat de deuren van Rotown eindelijk zijn opengegaan. Hij begint met een prachtige akoestische  cover, ‘Lore’ (een bewerking van het nummer ‘Laura Laurent’ van Bright Eyes), waarna een contrabassiste het podium betreedt die hem de rest van de set zal begeleiden. Prachtige folky liedjes, een heerlijke stem aangevuld met dromerige en soms zelfs jazzy baslijnen, met als hoogtepunt toch wel de catchy single ‘Keuning van de Jacht’.
Jammer dat de rest van de band ontbreekt, want daardoor gaat toch een deel van de sfeer van de liedjes zoals deze te horen zijn op debuutplaat ‘Akattemets’ verloren.

Helaas is er van de teksten weinig te verstaan, deels omdat het in het West-Vlaams gezongen wordt, maar toch vooral omdat er achter in de zaal, ondanks de opgehangen briefjes met een oproep tot stilte behoorlijk hard gepraat wordt. Ondanks enkele scherpe opmerkingen vanaf het podium blijft er gepraat worden, wat erg jammer is.
Gelukkig is het publiek wél stil tijdens het laatste nummer, al is het alleen maar omdat zanger Wannes het vraagt en zijn microfoon aan iemand in het publiek geeft die de rumoerigen even streng toespreekt.

Dan is de beurt aan Roosbeef. Deze band is met de onlangs uitgekomen cd ‘Ze willen wel je hond aaien maar niet met je praten’ aan het touren, wat ze, gezien het aantal uitverkochte optredens behoorlijk goed aan het lukken is.
Vanwege een recensie van een recent optreden waarin stond dat het doorschijnende truitje wat ze aanhad niet paste bij haar imago, is de twintigjarige roodharige Roos vandaag gekleed in badpak, en geeft een zeer ontspannen indruk.
We krijgen een groot deel van de liedjes van de cd te horen, waaronder single ’Onder invloed’, het tragikomische ‘Jongen gaat het leger in’ en het schitterende ‘Boerderij’ en zelfs nog een nieuw liedje. De teksten zijn erg goed doordacht, en passen perfect bij de aparte manier van zingen en de wat kinderlijke stem van zangeres Roos.

Muzikaal gezien is duidelijk de invloed van producer Tom Pintens hoorbaar, hoewel het af en toe ook wel het theatrale van bijvoorbeeld André Manuel heeft.
De liedjes zitten erg goed en vindingrijk in elkaar en de band, die goed op elkaar ingespeeld is, zet het geheel speels doch strak neer. Wannes van Het Zesde Metaal zit in een donker hoekje op het podium en speelt orgel en tijdens de afsluiter komt, tot groot plezier van vooral het vrouwelijk publiek, Voicst-voorman Tjeerd Bomhof, die ook aan de cd meewerkte nog even meezingen, wat het geheel compleet maakt.
Roosbeef bewijst dat Nederlandstalige muziek tóch leuk kan zijn!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam