Mucho Maestro nog altijd fris en fruitig Mucho Maestro nog altijd fris en fruitig

Bewezen: Verandering van spijs doet eten!

, Tekst en foto's: Mèleny Spits

Mucho Maestro nog altijd fris en fruitig

Bewezen: Verandering van spijs doet eten!

Tekst en foto's: Mèleny Spits ,

Inmiddels zal men wel hebben ontdekt dat Mucho’s bassist Jan-Jaap is ingeruild voor een nieuwe verbeterde versie. Wat er gebeurd is, waar is Jaap is gebleven, waarom maestro Jaap niet langer deel uitmaakt van Mucho Maestro en vooral waarom u hier vooral niet bedroeft om hoeft te zijn en wie nu precies die reddende engel op de bas is?? Lees het hier!

Bewezen: Verandering van spijs doet eten!

De meester van het gedachtegoed achter Mucho Maestro, M.J.G. Maginot (moge hij ruste in vrede) heeft onlangs het schokkende nieuws te horen gekregen dat zijn geboorteakte niet bleek te kloppen. Zijn 2e naam was geen Jaap, maar Michael. Om die reden kon Jaap dus niet een van de 3 heren zijn die waren uitverkoren om deel uit te maken van Mucho Maestro. Mucho Maestro, uitverkoren om het tijdperk van de wederopstanding van ‘De Nieuwe Muziek’ in te luiden en vorm te geven aan een beweging die moet leiden tot een collectief dat het gedachtegoed van wijlen Maginot (moge hij ruste in vrede) zal overdragen van generatie op generatie opdat muziek weer een integraal onderdeel wordt van het menselijk bestaan en zo het grijze gebied waarin het nu verkeert inkleurt.

En zo gebeurde het volgende:

Op 19 januari j.l. kwam hen per e-mail ter oren dat de muzikant in hun maestro Jan-Jaap Tanis tot hun grote spijt was verongelukt. Na enkele minuten van verbijstering, verdriet en vooral veel woede, hadden ze door dat deze tegenslag voor hen geen reden mocht zijn om bij de pakken neer te gaan zitten en hun ideaal te laten varen. Maginot moest het vast zo bedoeld hebben. “Wij hebben deze trieste gebeurtenis weten om te buigen in nieuwe ideeën, nieuwe energie en vooral veel motivatie om gewoon door te gaan!” Aldus gitarist Mike Michels.

Mike: “Wij laten het hier dan ook zeker niet bij zitten en zijn ervan overtuigt dat 2009 in het teken gaat staan van de enorme groei die Mucho Maestro gaat doormaken. Geen enkele barrière die ons nog ervan weerhoud om nog meer te experimenteren, nog meer shows te geven en nog meer zieltjes van Maginots gedachtegoed te overtuigen.”

Mucho Maestro heeft de oude maestro Jaap ingeruild (Gelukkig hadden ze het bonnetje nog...) voor de betere nieuwere en nog enthousiastere versie die schuil gaat onder de naam Michael Baumgarten. Michael heeft inmiddels dus zijn eerste optreden met Mucho achter de rug en dit was een groots succes! Na slechts één keer oefenen in deze nieuwe formatie stond de show als een huis en waren er vele positieve reacties, waaronder: ,Wat een goeie bassist!’ zoals vanouds. Geen hond die vervolgens geloofde dat deze formatie maar drie uur eerder met elkaar had geoefend wat toch echt het geval was.

In den beginne van het optreden in De Beuk van afgelopen zaterdag was wel enigszins merkbaar dat dit toch nieuw was voor de nieuwe basheld. Nog geen twee weken de tijd gehad om veertien liedjes uit het hoofd te leren en daarnaast ook nog te moeten performen was niet de makkelijkste opgave. Na enkele nummers gespeeld te hebben was het duidelijk dat het onwetende publiek hier niets van merkte en vrolijk mee hoste en de band toejuichten. De schroom was verdwenen en het beest in Michael Baumgarten sloop eruit. Deze jongen regelmatig op het podium gezien met bijvoorbeeld zijn vorige band Spartaco, maar nog nooit zo tot zijn recht zien komen. “Normaal doe ik echt niet mee aan die gekkigheid van pakjes en actief performen, maar in deze band kan je gewoon niet anders! Ik heb me nog nooit zo laten gaan, na enkele tijd lag ik bijna op de grond te spelen en door de adrenaline heb ik meer genoten van een optreden dan dat ik wellicht ooit heb gedaan!” vertelde een compleet bezwete, über enthousiaste en bevlogen Michael mij, terwijl hij zijn bas bijna moest proberen uit te blussen direct na afloop van het optreden.

Dit alles is waarschijnlijk nog maar het begin van het nieuwe verbeterde mucho jaar en er zullen nog vele uitspattingen volgen, houd Mucho dus in de gaten!

Op 14 februari staat Mucho Maestro in de Exit in het kader van The Next Stage. Wil jij twee tickets winnen voor deze avond (waar ook nog andere bands te zien zijn), verzin dan een slogan voor Mucho Maestro en stuur deze naar muchomaestro@gmail.com . Degene met de meest opvallende, hilarische of sterke slogan krijgt 2 kaartjes t.w.v. 16 euro cadeau!
 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam