Rotterdam mag trots zijn op Sabrina Starke

De zangeres laat zien wat ze in huis heeft in Watt

Tekst: Willemijn de Koning Foto's: Sascha Varkevisser ,

In oktober 2008 stond Sabrina Starke al in de Watt: toen om haar debuutalbum Yellow Brick Road te presenteren, nu om haar tour af te ronden.

De zangeres laat zien wat ze in huis heeft in Watt

Gelukkig weet Sabrina hoe je een show goed moet beginnen: ze heeft gezorgd voor een Afrikaanse band als voorprogramma: Pan Afrikanz, ook wel deels de band van GMB. Deze sluit perfect aan bij de rest van de avond. De band heeft eerder in september de release van hun album ‘A Brand New Day’ gedaan. Deze avond laten ze ook veel van hun album horen en brengen daarmee de zaal al in een aardige stemming.

Sabrina hoeft dan ook weinig meer te doen als zij, samen met haar band, het podium opkomt. Er volgt een groot applaus. Na het applaus valt het stil en een vrouw achter op het podium begint te praten. Dit ‘spoken word’ zal vaker te horen zijn dit optreden en zal de rode draad gaan vormen in deze show.

Vanzelfsprekend laat Sabrina haar hits 'Foolish', 'Home is you' en 'A woman’s gotta try' voorbij komen. Bij deze laatste twee laat ze zelfs zien dat ze ook nog goed gitaar en tamboerijn kan spelen. Als ze wil gaan swingen, moet ze het publiek weer even mee zien te krijgen, maar uiteindelijk lukt dat en de sfeer zit er goed in. Na wat improvisatie, nog wat nummers van haar album en een voorstelrondje van haar band, sluit ze af met 'Do for love'.

Na veel applaus en geroep komt ze toch nog terug om deze avond voorgoed af te sluiten met 'Yellow Brick Road'. Na dit optreden, is haar succes van de afgelopen jaren dan ook goed te begrijpen. Sabrina combineert Jazz, R&B en Soul tot een mooi geheel. Deze 29-jarige zangeres is niet voor niets de trots van Rotterdam.
En dat zal ze nog wel even blijven ook, want ze vermeldt deze avond dat ze in begin 2010 zal gaan werken aan een nieuw album. Ze heeft nu haar tour Yellow Brick Road afgerond, en nu is ze toe aan iets nieuws. Sabrina, kom maar op!