Missin’Link eindejaarsparade in Watt: een avond om niet te vergeten

Aaneenschakeling van hoogtepunten en een gruwelijke chaos

Tekst: Willemijn de Koning, Foto's: Nuray Kursun ,

Deze avond is vol met hoge verwachtingen. Alle grote namen van 2009 zullen er zijn. Het wordt een lange, chaotische avond vol hoogtepunten. Het publiek dat tot het einde blijft, wordt beloond met een vet optreden van Missin' Link, Winne.

Aaneenschakeling van hoogtepunten en een gruwelijke chaos

Deze avond is vol met hoge verwachtingen. Alle grote namen van 2009 zullen er zijn. Van alle namen, openen M.O. en Brakko de show. Dit doen ze leuk, al krijgen ze niet heel de zaal mee. Niet dat die erg gevuld was overigens; ondanks de goede line-up vanavond.
Sean Price komt op en na wat eigen kunstjes vertoond te hebben, kondigt hij Spacekees aan. In het publiek is duidelijk enthousiasme te horen bij het noemen van deze naam. 
Spacekees gooit de oude bekende erin zoals ‘Ik wil een meisje’, ‘Is het dan zo kut’ en jawel, ‘Wat wil je doen dan?’ van de Partysquad. Turk laat zijn gezicht ook al even zien en het enthousiasme laait op.
Skinto maakt het publiek pas echt los. Hij springt met zijn matties op het podium en krijgt heel de zaal mee, Als er een pit ontstaat wordt iedereen voorzien van minstens een liter water vanaf het podium.

Na Skinto is heel de zaal toe aan pauze en dat kregen we. Hierna is de zaal aanzienlijk voller geworden en komt Turk op (een inmiddels weer droog) podium en laat wat previews horen van zijn nieuwe album. Kleine Jay en Cartes volgen en houden de sfeer vast. Behalve de zaal wordt het podium ook wat meer gevuld; alle rappers die voorbij zijn gekomen ‘chillen’ hem  achter Kleine Jay en Cartes. Het ‘chillen’ gaat trouwens niet geheel op maatschappelijk verantwoorde wijze: terwijl de helft van de zaal gevuld was met dertienjarigen, wordt er volop geblowd en gedronken. 
Als iedereen toen dacht dat het al een zooitje was, hadden ze het mis. Steen betreedt op dat moment het podium en de chaos is compleet. Hij wil dat het publiek een pit start (‘ik wil bloed zien vloeien’) en er wordt herhaaldelijk aan de kindertjes gevraagd of ze drugs gebruiken, of er wordt hen drank aangeboden. Hoewel dronken op het podium, doet Steen het goed.

Na een kleine break, brengt GMB de rust weer terug in de zaal. GMB brengt pure kwaliteit. Hij wisselt raps met muzikale uitspattingen af en houdt het publiek zo vast. Omdat het al aardig laat is, moet de jongere leeftijdsgroep helaas al naar huis waardoor ze de grootste act van de avond zullen missen: Hef en Jiggy Djé.

Hef laat al zijn bekende nummers waaronder ‘Fok met me’ voorbij komen. Dan, onderhand al ver na middernacht, wordt het wachten van de (onderhand uitgedunde) zaal beloond: Jiggy Djé wordt aangekondigd. Hij bespringt letterlijk het podium en Spacekees en Turk vergezellen hem om de hit ‘Ik heb je’ uit volle borst mee te rappen.

Uiteindelijk komt de missende link op het podium: Winne. Het publiek gaat los en Winne en Jiggy Djé gooien ‘Superster’ erin. Dit optreden eindigt als een waar feest.
Deze eindejaarsparade was een chaos, maar dan wel een gruwelijke.