Mc Winne presenteert vrijdag gratis volledig album Mc Winne presenteert vrijdag gratis volledig album

‘So So Lobi’, met medewerking van alle grote namen van dit jaar

, Erik Zwennes

Mc Winne presenteert vrijdag gratis volledig album

‘So So Lobi’, met medewerking van alle grote namen van dit jaar

Erik Zwennes ,

Mc Winne won maandag 14 december de drie belangrijkste State Awards van 2009. Maar rusten op zijn lauweren is niets voor deze hongerige artiest. “Ik wil de mensen niet te lang laten wachten. Ik zit vol goede moed en energie.” Vrijdag presenteert hij een gratis album getiteld So So Lobi met medewerking van enkele grote namen in de Nederlandse hiphop.

‘So So Lobi’, met medewerking van alle grote namen van dit jaar

Mc Winne won maandag 14 december de drie belangrijkste State Awards van 2009. Hij Twitterde er dinsdagmorgen over: “Zat net te denken he. Als ik beste album en artiest heb gewonnen. Ben ik dan nu de beste rapper?” om al snel te volgen met:  “Niet echt he. I know! Ik ga weer terug de studio in. No worries!” Wanneer hij opneemt is hij inderdaad druk met nieuwe muziek. Sterker nog, vandaag presenteert hij een nieuwe mixtape. De So So Lobi (alleen maar liefde) Tape, gemixt door dj Lil’ Vic, is een teaser voor een volledige nieuwe plaat onder dezelfde naam die deze week nog gratis als download verschijnt.

So So Lobi is een beweging die Winne is begonnen om te werken aan zichzelf en zijn omgeving. “Op een gegeven moment besluit je dat je een beter mens wil worden. Volgens mij begint dat bij liefde. Dit werd breed opgepikt en is echt gaan leven.” De rapper besloot een mixtape te maken dat uiteindelijk een album met 19 nummers is geworden. “Iedereen die op dit moment iets betekent doet mee. Ik open de plaat met Jiggy Dje en sluit hem zelf af. Daartussen hoor je onder meer Sticks en Rico, Extince, Kempi, R.Kay, RB Djan, Gers en Zwart Licht.” Alle tracks hebben So So Lobi als thema en schoenenwinkel Patta heeft er speciale shirts bij gedrukt. “Natuurlijk moest het een gratis plaat worden, het is immers uit liefde in de breedste zin van het woord.”

Het gratis album is de zoveelste kroon op een mooi jaar. Het jaar van de definitieve doorbraak van Winne met ondermeer zijn eerste full length debuut getiteld Winne Zonder Strijd bij Top Notch. De Rotterdammer gaat nu niet op zij  lauweren rusten. Hij hoopt in 2010 al weer een tweede langspeler uit te brengen. “Ik wil de mensen niet te lang laten wachten. Ik zit vol goede moed en energie, maar heb ook geleerd niet te roepen voordat je de master van de plaat in handen hebt.” In 2010 wil Winne vooral de hiphop laten groeien en collega artiesten steunen en aanmoedigen. “Het is een heel mooi jaar geweest, maar ook weer een jaar met weinig tot geen steun bij radio en televisie. Misschien moeten we wel een eigen zender starten of andere platforms. Ik heb genoeg ideeën, maar die houd ik nog even voor me.”

Als voormalig Top Notch/Rotterdam baas en inspirator van vele collega’s moet Winne natuurlijk een idee hebben welke artiest het gaat doen in 2010. “Ik zet al mijn geld op Feis, mijn backup-mc. Fresku gaat ongetwijfeld met iets indrukwekkends komen. Gisteren gaf ik mijn 101barz Award niet voor niets aan Kleine Viezerik, hij is ook niet te negeren volgend jaar.”

Houdt Top-Notch.nl in de gaten voor de gratis So So Lobi mixtape en het album

So So Lobi TRACKLIST:

01. Winne - SSL Intro ft. Jiggy Djé - 3:45 - produced by SirOJ
02. Kempi & R.Kay - De Wereld is van Ons - 3:17 - produced by FS Green
03. Zwart Licht - Tafels - 2:50 - produced by HayZee
04. RBdjan - Schizo - 3:49- produced by Soulsearchin'
05. Leeroy, D. Lipps & Skinto - We Run This - 3:35 - produced by Beat Butcha
06. Extince - In de Hoofdrol - 4:01 - produced by D-Lux
07. Rico & Sticks - Hoogtevrees ft. Herb Alfonso - 3:29 - produced by A.R.T.
08. Gers Pardoel - Op Zoek Naar de Symfonie - 3:10 - produced by SirOJ
09. Faberyayo - Yayo - 3:06 - produced by FS Green & Lil' Vic
10. The Opposites - T Draait Om Hetzelfde ft. Kleine Viezerik - 3:31 - produced by Big2
11. Tim & Mike Tibbert - Kan Niet Wachten - 4:14 - produced by Presto
12. Kleine Jay - Voel Me Zo - 3:16 - produced by Radjie
13. Lange Frans - Blauw Suede Schoenen - 2:13 - produced by FS Green
14. A&C & DosProd - Ik Heb Je - 4:02 - produced by Beat Butcha
15. Deux Deux - Domme Jongen - 3:06 - produced by HayZee
16. James & A.R.T. - Van Komen en Gaan - 4:15 - produced by A.R.T.
17. Eddy Ra - Messiaanse Gedachten - 3:47 - produced by Soulsearchin'
18. Turk - De Liefde II - 3:39 - produced by FS Green
19. Winne - We Zijn 1 - 4:08 - produced by Soulsearchin'
20. Maikal X - Escapade (Bonus Track) - 3:32 - produced by FS Green

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam