DeWolff kent zijn klassiekers DeWolff kent zijn klassiekers

Jong geleerd, jong gedaan

, Tekst: Joey Schaasberg Foto's Vincent Hansen

DeWolff kent zijn klassiekers

Jong geleerd, jong gedaan

Tekst: Joey Schaasberg Foto's Vincent Hansen ,

De rockende Limbo's zijn lekker bezig geweest in 2009: met hun moeilijk in hokjes te stoppen blues rock 'n roll hebben ze veel succes en aandacht behaald in 2009 en zijn daardoor zelfverzekerd dat dit succes nog meer zal groeien in 2010. Kunnen deze rockers hun potentiële rocksterarrogantie ook waar maken op het podium?

Jong geleerd, jong gedaan

De rockende Limbo's zijn lekker bezig geweest in 2009: met hun moeilijk in hokjes te stoppen blues rock 'n roll hebben ze veel succes en aandacht behaald in 2009 en zijn daardoor zelfverzekerd dat dit succes nog meer zal groeien in 2010. Een optreden bij DWDD, een vette debuutplaat en vele aankomende optredens op podia door het hele land is volgens hun al genoeg voor een optreden op Pinkpop komend jaar. Kunnen deze rockers hun potentiële rocksterarrogantie ook waar maken op het podium?

Psychedelichardgroovin’funkyrock’n’rollin’hotbluesdrivin’hellhoundingsupersweetsixtiesexplosion! De mooie jongetjes van Dewolff brengen de oude psychedelische rocksferen uit de jaren '60 en '70 terug op de planken. De in Austin Powers outfit gehulde knapies rocken de ballen uit je broek met heerlijke hammond loopjes, gillende gitaren en knallende drumbeats die doen denken aan oude rotten uit het vak als Cream en Deep Purple. Ze zijn zeker niet de enigen die staan te snoepen van de jaren 70 rock: het Australische Wolfmother en uit New Jersey afkomstige Parlor Mob doen vergelijkbare kunstjes en laten dus samen een wereldwijde trend zien.

Ondanks dat de 17e jarige knulletjes de tijden van liefde, drugs en vrije sex compleet gemist  hebben, is op het podium hier niets van te merken. Deze jongen honden zetten een energieke show neer die niet had misstaan op Woodstock of een hedendaags festivalterrein. De combinatie van vrolijke soul-orgels met rammende drums en snerpende gitaar maken de nummers van Dewolff catchy en beukend tegelijkertijd. Vol enthousiasme en overtuiging werden er vele solo's uitgeperst waardoor de nummers vaak de traditionele drie-en-halve-minuut ver overschreden. De jengelende gitaar smeekte om amateur air-guitar partijen en ook de drummer kreeg zoals het hier hoort genoeg plek voor dikke drumsolo's. Maar er gebeurde nog veel meer: om te vieren dat het concert uitverkocht was werd er een poging gedaan een champagnefles te openen (zijn ze daar wel oud genoeg voor?) en Pablo de gitarist ging midden in het publiek al spelend op zijn knietjes voor de grote finale. Rock 'n roll baby!

Ondanks dat de nummers enigszins op elkaar gingen lijken naarmate de show vorderde en het geheel soms wat rommelig overkwam, hebben ze hun punt gemaakt. Dewolff heeft duidelijk laten zien hoe ze vroeger konden rocken en dat dit ook zelfs 40-plussers aantrekt bewijst dat ze er wat vanaf weten. Kortom, Dewolff kent zijn klassiekers. Hier gaan we inderdaad meer van horen in het nieuwe jaar!
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam