Sir Ian en Fuck The Writer doen Neil Young Sir Ian en Fuck The Writer doen Neil Young

Een staande ovatie meer dan waard

, Tekst en foto's: Robert Tjalondo

Sir Ian en Fuck The Writer doen Neil Young

Een staande ovatie meer dan waard

Tekst en foto's: Robert Tjalondo ,

Eerder was het al de beurt aan Viper Cobra om in de huid van muzikale held Iggy Pop te kruipen, en deze week is het aan Sir Ian en Fuck The Writer om Neil Young te vertolken. De heren doen dat met verve!

Een staande ovatie meer dan waard

Gisteren was de laatste Summerschool van Rotown alweer.

Tijdens de Summerschool spelen lokale artiesten het repertoire van een andere muzikant. Gisteren was het de eer aan Sir Ian en Fuck the Writer om samen Neil Young te coveren. Het optreden begon gelijk na de film, eerder dan gepland, waardoor ik helaas ruim de eerste 45 minuten van het optreden gemist heb....

 

Bij binnenkomst zijn beide heren al aan het spelen. Sir Ian en Fuck The Writer zitten gebroederlijk op een kruk met elk een akoestische gitaar. De setting van Rotown is anders dan gewend. De ruimte is voor iets minder dan de helft van de zaal gevuld met stoelen en kleine ronde tafels bedekt met een kleedje voor elke 2 stoelen met een theelichtje erop. De laatkomers blijven staan, want alle stoelen zijn bezet.

Het voelt hierdoor gelijk ook intiemer aan dan op de reguliere concertavonden. En zo is het optreden ook.

 

Sir Ian en Fuck the Writer vormen een uitstekende combinatie om Neil Youngs nummers ten gehore te brengen. Het klinkt alsof ze het al jaren doen, ook in deze combinatie en met deze setlist. De liedjes worden dan ook met zeer veel overgave ten gehore gebracht. Het publiek, opvallend veel jongeren ook, weet dat te waarderen door na het laatste lied van het duo een staande ovatie te geven en om een toegift te vragen.
Ze spelen na wat gitaargestem en een biertje op het podium nog twee eigen nummers en dan is het optreden echt afgelopen

Voor de tweede maal deze avond ontvangen de heren een staande ovatie! En dat is dik verdiend.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam