Seizoensafsluiter Exit vol lokale hoogtepunten Seizoensafsluiter Exit vol lokale hoogtepunten

Topacts en een missertje tot in de kleine uurtjes

, Tekst: Marin van Campen

Seizoensafsluiter Exit vol lokale hoogtepunten

Topacts en een missertje tot in de kleine uurtjes

Tekst: Marin van Campen ,

Voor de laatste avond in de Exit van dit seizoen bracht Leen Steen alle lokale hoogtepunten van het afgelopen jaar samen. Een line-up om je vingers bij af te likken dus.

Topacts en een missertje tot in de kleine uurtjes

Het is al zomervakantie, maar een half gevulde Exit valt eerlijk gezegd toch een beetje tegen. Met Mark Lotterman, BluefisH, Crappy Dog, J.C. Thomaz & The Missing Slippers en de Face Tomorrow DJ’s op het affiche is het lang van tevoren al een avond om je agenda voor leeg te houden.

BluefisH trapt af en gaat direct vol gas met Mean Machine. De punky rock ’n roll van de drie broers valt, net als bij hun optreden in de Exit eerder dit jaar, uitstekend in de smaak bij het publiek. Bij het derde nummer, genaamd Rocknrollo, gaan hier en daar al wat voetjes van de vloer. De Dordtenaren hebben er, net als alle aanwezigen, lol in. Af en toe zelfs op het melige af, maar alleen als één van de broers weer een verhaal vertelt ter introductie van het volgende nummer. BluefisH sluit passend af met See You When I See You. Lang blijven de broertjes niet hangen, want morgen beginnen de eerste opnamen voor hun nieuwe album.

Niet veel later verschijnt er wederom een trio op het podium. Op de drummer na zijn zij voorzien van witte pruiken en zonnebrillen. J.C. Thomaz & The Missing Slippers is de naam en voor de meeste bezoekers is dit de minst bekende band van de avond. De jongens hebben echter een flinke achterban meegenomen, dus met het enthousiasme zit het wel goed. Vuige rockabillymuziek is wat we te horen krijgen van dit drietal. De zang is tijdens het eerste nummer voorzien van een flinke dosis galm. Jammer genoeg wordt dit niet uitgezet bij de volgende nummers, waardoor het al snel vervelend begint te worden. Dit heeft tot gevolg dat de teksten helaas niet te verstaan zijn. De galm-gimmick geeft wellicht het effect dat J.C. Thomaz wenst te bereiken voor de sound van deze band, maar het doet meer afbreuk aan het geluid dan dat het een meerwaarde is. Zelf de Buddy Holly-achtige hikjes van de zanger maken dit niet goed. Helaas hebben deze jongens geen geweldige eerste indruk achtergelaten.

Dat we bij 3VOOR12 Rotterdam fan zijn van Mark Lotterman moge duidelijk zijn. Niet alleen de aanwezigen namens 3VOOR12 Rotterdam, maar ook alle andere bezoekers snellen naar binnen zodra deze man aan de beurt is. Mark heeft ook vanavond weer zijn band meegenomen. David, Kevin en Jeroen zijn de namen van deze bandleden. Ze zien er nog jong uit, wat ze ook zijn, maar ze spelen alsof ze de ervaring bezitten van een oude rot. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor Mark Lotterman zelf, die alles onder controle heeft. Op een technisch probleempje met het orgel in het begin na, klinkt de muziek heerlijk strak, maar mét het gevoel wat bij de liedjes van dit muzikale genie hoort.

Het is altijd weer een verrassing als Crappy Dog komt optreden. Vanavond zijn het er twee. Allereerst ontbreekt Elmore James van Doodewaard, de drummer. Hij brak onlangs één van zijn ledematen en dan is het natuurlijk lastig drummen. De tweede surprise was de plek waar de band plaatsnam. Speelden zij al eerder een aantal nummers in het rookhok van de Exit, nu nemen ze wederom niet op het podium plaats, maar ervoor. Voorman Erik Vandenberge bedient, naast zijn gitaar, de bassdrum en een hihat, terwijl de zanger van J.C. Thomaz & The Missing Slippers gevraagd is om de snaredrum voor zijn rekening te nemen. De drie leden van Crappy Dog staan dicht bij elkaar. In combinatie met het lichtje in de contrabas van Nathanaël Boelen creëert dit een intiem sfeertje. Arnout Brinkman is met zijn saxofoon de meest mobiele persoon van dit gezelschap, maar weet met zijn klanken de ambiance te behouden en misschien wel nóg closer te maken.

Tussen al deze optredens door spelen Aart en Marc van de band Face Tomorrow weer eens voor dj. In deze functie mogen zij ook de lange avond afsluiten. Maar goed dat voor deze onvergetelijke seizoensafsluiter een nachtvergunning is geregeld!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam