Rotterdamse WORM verhuist naar Witte de Withstraat Rotterdamse WORM verhuist naar Witte de Withstraat

Nog geen definitief ja, maar organisatie is optimistisch gestemd

, Fiona Fortuin

Rotterdamse WORM verhuist naar Witte de Withstraat

Nog geen definitief ja, maar organisatie is optimistisch gestemd

Fiona Fortuin ,

Het staat nog niet helemaal vast, maar de kans is groot dat het multidisciplinaire kunstenaarscollectief WORM begin 2010 verhuist naar het centrum van de havenstad.

Nog geen definitief ja, maar organisatie is optimistisch gestemd

Het multidisciplinaire kunstenaarscollectief WORM in Rotterdam weet al langere tijd dat ze moet verhuizen. Door nieuwbouwplannen in de wijk is de organisatie genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Die locatie lijkt nu te zijn gevonden in het oude pand van het Fotomuseum aan de Witte Withstraat, midden in het centrum van de havenstad.

Er zijn nog geen contracten getekend en er is nog geen definitief ja, maar WORM is dermate optimistisch gesteld, dat het collectief aanstaande maandag al bij elkaar komt om te brainstormen over de verbouwing.

“De neuzen wijzen dezelfde kant op”, vertelt zakelijk directeur Mike van Gaasbeek. “Voor ons is het een ideaal pand en het college heeft tijdens de voorjaarsretraite al voor gestemd.” Een definitief ja moet van de Rotterdamse raad komen, die daar hopelijk in november tijdens de begroting over zal oordelen. “Maar het ziet er naar uit dat ze akkoord gaan. Mocht het doorgaan, dan kunnen we in januari beginnen met de verbouwing. Voor de zomer van 2010 willen we open.” 
 
In 2003 was WORM enige tijd dakloos, nadat het uit de Rochussenstraat moest vertrekken. Na een nomadenbestaan van een jaar vond het zijn plek op het voormalige VOC-terrein in de wijk Delfshaven. Het pand is toen door WORM zelf verbouwd met oud bouwmateriaal, zonder ook maar een spijker te gebruiken. “Dat was een idiote opdracht, maar ook nu willen we weer iets verrassends doen.” 

Een eventuele verhuizing naar het oude Fotomuseum betekent een groei voor WORM. In de zaal op de begane grond is ruimte voor honderd man meer. In de kelder zal plek zijn voor een medialab, een filmstudio, een geluidsstudio en een filmzaal. “Hoewel we een stapje groter gaan, zullen we aan de inhoud van WORM niets veranderen. We blijven doen waar we goed in zijn en dat is spannende en experimentele muziek programmeren.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam