Kort Rotterdams Kort Rotterdams

Nieuws uit Rotterdam en omstreken

, Redactie 3voor12Rotterdam

Kort Rotterdams

Nieuws uit Rotterdam en omstreken

Redactie 3voor12Rotterdam ,

Een kleine greep uit recente gebeurtenissen: release's, expo's, breakup's en ander drama!

Nieuws uit Rotterdam en omstreken

Smoelwerk: Hiphop in je ..

Het is jullie vast niet ontgaan dat er onlangs een heel vet boek te winnen viel op onze site. Dat boek is onderdeel van 'Smoelwerk - De Ontwikkeling vsn 10 jaar hiphop in Nederland" en zoals je al voelt, er komt meer bij kijken dan alleen papier!  Er komen ook nog een Cd en Dvd met prominenten zoals Jiggy Djé, SpaceKees, Extince en De Fakkelbrigade. Natuurlijk is er ook een feest! In ons eigen Watt kun je op 19 september terecht voor de eerdergenoemde grote namen om een flinke nacht hiphop tot je te nemen!

U-Niq houdt het voor gezien

Ook slecht nieuws op het hiphop front. Rotterdammer U-Niq zet na 20 jaar een punt achter zijn rapcarriere. Hij heeft geen behoefte meer om op het podium te staan, en ook niet om cd's te maken. Alle afgesproken concerten zullen nog doorgang verder maar hierna hangt de rapper zijn microfoon aan de wilgen.

Rock 'n' Roll High School Magazine strikt grote naam

Voor de eerste engelstalige editie van het blad is niemand minder dan Little Seven bereid gevonden om het openingsverhaal te schrijven. De titel hiervan zal “Breaking and Entering Europe: One Indie Rebel’s Tale" zijn. Wij zijn erg benieuwd! Op 09-09-09 is de presentatie van het nu internationale magazine!

Halve Finale Grote Prijs van Nederland met Rotterdams tintje   

Niet alleen BluefisH heeft een plek in de halve finale bemachtigd, ook Rotterdammers The Cosmic Carnival zullen meedingen naar een plek in de finale. Hiernaast is de band ook nog bezig met de opnames van hun tweede EP. Overigens zit BluefisH OOK in de studio!

Club Zonder Consessies sluit deuren

Na twee jaar aan de kruiskade gebivakkeerd te hebben komt er een abrupt einde aan de programmering van Club Zonder Consessies. De eigenaar van het restaurant eat&chill waarvan eigenaar Barkode de kelder huurt, staakt per direct alle activiteiten. Club Zonder Consessies gaat wel door! Momenteel onder de naam Club Zonder Locatie door het spontane gebrek aan locatie, maar met voorlopige spontane popup events tot er een nieuwe plek is gevonden!

Nieuw Rotterdams!

Al bekend van Vegas for Millions zijn Geoff Harreman en Steven van Wees. Het laatste optreden van deze toffe band was te zien op ons meest recente verjaardagsfeest en staat dan ook nog vers op het netvlies. Gelukkig zetten de heren er de vaart achter en de nieuwe band "The Satellite Crash" is geboren. Later dit jaar zal EP Exploded Troubled Souls verschijnen en zullen de optredens beginnen!

Gitarist verlaat Face Tomorrow

Nog meer verhuizingen in band-land. Gitarist Marc Nolte heeft aangekondigd te gaan stoppen met Face Tomorrow. Hij heeft 13 jaar deel uitgemaakt van deze band en mer dan 500 shows gespeeld, maar geeft aan dat het tijd is voor iets nieuws en Marc zal zich dan ook gaan storten op nieuwe projecten, zoals de film Manitoba waar hij al enige tijd mee bezig is. Hij zal wel de geplande optredens nog spelen met de band.

The Accelerators zijn weer thuis

Tot slot het laatste deel van het tourverslag van The Accelerators!

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam